Πολιτική

Qatar Gate: Αποκαλύψεις της Corriere della Serra για την απολογία «ποταμό» του Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα επεισόδια στο σίριαλ του Qatar Gate με την απολογία του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που ήταν κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, να είναι στον βασικό ρόλο. Η εφημερίδα Corriele della Serra έφερε στο φως λεπτομέρειες από την 10ωρη απολογία «ποταμό» του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις βελγικές αρχές.

Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές στο Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «ήταν ποταμός» στην 10ωρη ανάκρισή του το περασμένο Σάββατο (10.12.2022) αναφέρει η Corriere della Serra.

Τι είπε ο Τζιόρτζι

«Μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα. Ανέφερε ονόματα και επίθετα, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ Fight Impunity, την οποία είχε ιδρύσει ο επίσης κατηγορούμενος για το Qatargate, Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι», ανέφερε η Corriere della Serra.

Επίσης, o Τζιόρτζι αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρεές που έγιναν στην ΜΚΟ χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου της επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί» τόνιζε η ιταλική εφημερίδα.

Ανέλαβε όλη την ευθύνη

Σύμφωνα με την Corriere della Serra ο Τζιόρτζι ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Ο Τζιόρτζι το έκανε αυτό για να «σώσει» τη σύζυγό του, Εύα Καϊλή, μια γυναίκα που μπορεί να χάσει τα πάντα, αφού είναι μητέρα και ένα πρόσωπο του οποίου πλήττεται το κύρος.

Σύμφωνα με την Corriere della Serra ο Τζιόρτζι ανάλαβε όλη την ευθύνη και είπε στην απολογία του ότι μόνο αυτός πήρε τα χρήματα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο κέντρο των Βρυξελλών, στο οποίο ζούσε με την Εύα Καϊλή.

Η Καϊλή ζήτησε να φύγουν τα χρήματα από το σπίτι

Ο Τζιόρτζι μίλησε και για τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της Εύας Καϊλή. Είπε πως όταν η σύζυγός του είδε τα χρήματα στο σπίτι ρώτησε από που προέρχονται, δεν πήρε πειστική απάντηση και ζήτησε να φύγουν τα χρήματα από το σπίτι. «Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες, όταν η Καϊλή είδε τα χρήματα, δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευσή τους και ζήτησε αμέσως να φύγουν από το σπίτι. Ο πατέρας της ανέλαβε να είναι ο κούριερ γιατί δεν υπήρχε άλλος», ήταν η εξήγηση που φέρεται να έδωσε ο Τζιόρτζι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Το ιταλικό έντυπο ανέφερε ότι οι 750.00 ευρώ συνολικά που βρέθηκαν δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την Εύα Καϊλή.

Στο δημοσίευμα, τέλος, γίνεται αναφορά στην έρευνα που ξεκίνησε στην Αθήνα η Οικονομική Εισαγγελία για τα αδικήματα της δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την Εύα Καϊλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο - Το 13ωρο και όλες οι αλλαγές για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Στο εργασιακό νομοσχέδιο, που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα του εργαζόμενου να εργαστεί έως 13 ώρες την ημέρα σε έναν εργοδότη με προσαύξηση 40% στην αμοιβή
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή 2
Τo «καρφί» του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι αιχμές της Κουμουνδούρου για τον πρώην ΥΠΟΙΚ
Η αναφορά Τσακαλώτου δεν πέρασε απαρατήρητη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία εξέφραζαν την απορία γιατί δεν μίλησε τότε ο πρώην υπουργός ως παράγοντας που είχε την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή 2
Ο Τσιάρας τα «άκουσε» από γαλάζιους βουλευτές για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αγροτών – Εγγυήσεις για την ευλογιά αιγοπροβάτων
Οι προκαταβολές των βασικών κοινοτικών ενισχύσεων (πρόκειται για το 70% της ενιαίας ενίσχυσης) προγραμματίζονται να δοθούν στις 30 Νοεμβρίου (αντί για τα τέλη Οκτωβρίου)
Κώστας Τσιάρας 1
Η στροφή του Νίκου Ανδρουλάκη και το άνοιγμα με την συγκρότηση της ΚΟΕΣ
Η δημοσκοπική στασιμότητα του κόμματος αλλά και η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο έκαναν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανεκτιμήσει τα πράγματα ακολουθώντας άλλη τακτική
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Βουλή: «Σύγκρουση κορυφής» σήμερα για τα εθνικά θέματα και τη Γάζα στη συζήτηση αρχηγών κομμάτων
Η πρώτη «μάχη» μεταξύ πολιτικών αρχηγών στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο θα αφορά τις εξελίξεις στη Γάζα, τα ελληνοτουρκικά και όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Η λαμπερή εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο – Φωτογραφίες της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα
Στην εκδήλωση έλαβαν, επίσης, μέρος οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Κύπρο, η Τατιάνα Μπλάτνικ, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός
H νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ 6