Πολιτική

Qatargate: Η Εύα Καϊλή θέλει πίσω τη δουλειά της στο ευρωκοινοβούλιο λέει το Politico

Η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να άρεις τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού της για να επιστρέψει στα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής, δήλωσαν οι δικηγόροι της στο Politico.

Οι άλλοι δυο ευρωβουλευτές, εκτός από την Εύα Καϊλή, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate, ο Βέλγος Μαρκ Ταραμπέλα και ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο, θα μπορούσαν σύντομα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Άλλωστε από την Τρίτη ο Ταραμπέλα δεν θα χρειάζεται να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι και θα μπορέσει να βγει από τον κατ’ οίκον περιορισμό, αν και υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι τρεις ευρωβουλευτές εξακολουθούν να κατηγορούνται για διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση του Qatargate.

Σύμφωνα όμως με το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου, «παραμένουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με όλα τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη λειτουργία τους». Αυτό σημαίνει πως όλοι τους πληρώνονται με μισθό από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και εξακολουθούν να ψηφίζουν.

Τα μέτρα για την εξ αποστάσεως εργασία λόγω κορονοϊού έχει λήξει, με αποτέλεσμα οι ευρωβουλευτές να πρέπει να δίνουν το παρών στο κοινοβούλιο οπότε για τους τρεις θα πρέπει να αρθούν οι όροι του κατ’ οίκον περιορισμού.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate, o Πιερ Αντόνιο Παντζέρι – έπαψε να είναι ευρωβουλευτής το 2019, μετά από 15 χρόνια άσκησης του αξιώματός του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331