Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σοάρες σε Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με του Ανδρέα Παπανδρέου

Σοάρες σε Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με του Ανδρέα Παπανδρέου

Συνάντηση με την εμβληματική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας Μάριο Σοάρες είχε, το απόγευμα του Σαββάτου στο Πόρτο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μάριο Σοάρες εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα και στην επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα ότι: «Θα χρειαστούμε συμμαχίες», ο Μάριο Σοάρες ανταπάντησε πως είναι αναγκαία η ευρεία συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου, για να απελευθερωθούμε, όπως είπε, από τη λιτότητα.

«Μπορείτε να υπολογίζετε σʼ εμένα», διαβεβαίωσε ο Μάριο Σοάρες τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Θα ασκήσω κάθε δυνατή πίεση για το σκοπό αυτό».

Ο Μάριο Σοάρες τόνισε επίσης πως αγαπά την Ελλάδα και ότι υπήρξε φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου επισημαίνοντας μάλιστα ότι “το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου”.

Μάλιστα προς το τέλος της συνάντησης ο Μάριο Σοάρες διηγήθηκε πως, σε συναντήσεις του με τον Σαντιάγο Καρίγιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Ευρώπη, όταν όλοι τους ήταν εξόριστοι στη διάρκεια των δικτατορικών καθεστώτων στις τρεις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία ανέλυαν ποια χώρα ήταν η πιθανότερη για να καταρρεύσει πρώτη η δικτατορία και συμπέραιναν ότι η Πορτογαλία ήταν η πρώτη υποψήφια χώρα και συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα ότι, τηρουμένων των αναλογιών, η Ελλάδα είναι η χώρα απʼ όπου σήμερα θα ξεκινήσει η κατάρρευση της λιτότητας στην Ευρώπη και ελπίζει στη συνέχεια να γίνει το ίδιο σε Πορτογαλία και Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Δημοψήφισμα ζωής οι ευρωεκλογές

Άδωνις σε Τσίπρα: Πάμε στοίχημα; Όποιος το χάσει θα παραιτηθεί

Τσίπρας: “Νέο μνημόνιο από Σαμαρά – Στουρνάρα”

Στον αέρα το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Αναβολή μυστήριο της Πολιτικής Γραμματείας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε