Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες – Δημοσκόπηση: Συντριπτικό “ναι” στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Υπέρ του να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών και έγινε από την εταιρία Bridging Europe, στο διάστημα από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου. Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το 62% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά στο ερώτημα αν πρέπει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ το 29% απαντά αρνητικά και το 9% «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ». Παράλληλα, το 69% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη της κυβέρνησης πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν γίνει «υπερασπιστές της διαπλοκής». Αντίθετα, διαφωνεί το 24% και το 7% δεν παίρνει θέση.

Το 65% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πως υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι εθνικού συμφέροντος να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Διαφωνεί το 23% και δεν απαντά το 12%.

Όσον αφορά το Mega, το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί πως φταίνε οι μέτοχοί του για το γεγονός πως το κανάλι οδεύει προς κλείσιμο, το 22% θεωρεί πως φταίει η κυβέρνηση και το 8% δεν παίρνει θέση. Ερώτημα στη δημοσκόπηση υπάρχει και για τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο, που κατά την παρουσία του στην Επιτροπή της Βουλής είπε πως ένα κανάλι έχει το δικαίωμα να εκφράζει συγκεκριμένη πολιτική άποψη, με βουλευτές να του απαντούν πως βάσει Συντάγματος ένα κανάλι οφείλει να τηρεί την αντικειμενικότητα αφού κάνει χρήση δημόσιας συχνότητας. Το 59% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της άποψης των βουλευτών, το 30% με εκείνη του Γιάννη Αλαφούζου και το 11 δεν απάντησε.

Τέλος, το 71% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την κλήση ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Το 26% διαφωνεί και το 3% δεν εκφέρει άποψη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13