Πολιτική

Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ

Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πυρετώδεις» συσκέψεις για να «κλειδώσει» το «πακέτο» των παροχών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, ξεκινούν από τη Δευτέρα, μετά και τις σύντομες διακοπές του Αυγούστου.

Οι οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς είναι να προετοιμάσουν συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις για μέτρα στήριξης, ώστε στη συνέχεια να εξεταστούν ενδελεχώς και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη ΔΕΘ ως τα τέλη του μήνα.

Ο καθαρός δημοσιονομικός χώρος για το «καλάθι» της ΔΕΘ υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις είναι πιθανό να αγγίξει και τα 2 δισ. ευρώ.

Εκτός από τα μέτρα στήριξης των πολιτών, με έμφαση στη μείωση των φόρων για τη μεσαία τάξη και στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, οι υπουργοί, ανά τομέα, έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις και για άλλα μέτρα που θα αφορούν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών. Μεταξύ αυτών, για θέματα που αφορούν στην λειτουργία τους κράτους, στο δύσκολο ζήτημα της στέγασης, στην υγεία, την παιδεία κλπ.

ΔΕΘ – «ορόσημο»

Η φετινή ΔΕΘ κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική για την κυβέρνηση, καθώς πραγματοποιείται κατά τον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας και σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η Ν.Δ. έχει δημοσκοπικές απώλειες.

Υπό αυτό το πρίσμα, η αναστροφή του κλίματος και η προσέγγιση ψηφοφόρων, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, τα Σώματα Ασφαλείας κ.α., αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για το κυβερνών κόμμα.

«Μπαράζ» περιοδειών

Της Διεθνούς Έκθεσης θα προηγηθούν περιοδείες κυβερνητικών στελεχών και θεματικές εκδηλώσεις για προβλήματα που απασχολούν τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν προωθηθεί λύσεις ή σχεδιάζονται παρεμβάσεις.

Η Βόρεια Ελλάδα είναι περιοχή «κλειδί» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς εκεί η Ν.Δ. έχει σημαντικές διαρροές προς κόμματα δεξιότερα της.

Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση ματ του Αντόνιο Κόστα: Μπροστά στο κείμενο δυσαρέσκειας από μερίδα ηγετών, ξαναβάζει στο τραπέζι την ενεργειακή κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 11
Φλωρίδης για Βελόπουλο: Τα οστά που έδειξε ανήκουν σε ζώα και δεν είναι στη δικογραφία των Τεμπών, συνεχίζει την απάτη
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με γραπτή δήλωσή του επιμένει για τις φωτογραφίες με οστά νεκρών από τα Τέμπη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος
Σφοδρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή 9
Πλακιάς για Βελόπουλο: Τον είδα έκπληκτος να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή φωνάζοντας ότι είναι από τα θύματα των Τεμπών
«Την άλλη φορά που θα μιλάτε για οστά και θα δείχνετε φωτογραφίες να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου» λέει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλακιάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Πλακιάς: Έκπληκτος είδα τον Βελόπουλο να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη 32
Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ σε Βουλή οκτώ κομμάτων με Κασιδιάρη – «Βραχνάς» ακρίβεια και κόστος θέρμανσης
Περιορισμένη η απήχηση ενός κόμματος Σαμαρά - Πολιτική αλλαγή ζητούν οι πολίτες - Ανησυχία για τους γιατρούς των social με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 20
Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα Τέμπη – Φλωρίδης: Υπήρξε η απάτη αλλά κανένα ξυλόλιο – Βελόπουλος: Σήμερα ξεπεράσατε και τον χειρότερο Φλωρίδη
Ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον Κ. Βελόπουλο ότι «έστησε μια μεγάλη συνομωσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία».  
Γιώργος Φλωρίδης, Βουλή