Πολιτική

Το ΣΔΟΕ σηκώνει τα χέρια ψηλά για τις 60 μεγαλύτερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την κατάθεση του στην Προκαταρτική Επιτροπή, στην ίδια ουσιαστικά γραμμή με τα όσα κατέθεσε την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Χρήματος Π. Νικολούδης, επιβεβαίωσε το… «μπάχαλο» που επικρατεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Παναγιωτόπουλο το έργο του ΣΔΟΕ είναι εξαιρετικά δύσκολο και ειδικότερα, όσον αφορά στους 60 λογαριασμούς με τις υψηλότερες καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ το Σώμα έχει «σηκώσει τα χέρια».

Ποιοι είναι οι λόγοι που το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να βρει την… άκρη του νήματος;

Εκτός από το πάγιο θέμα της υποστελέχωσης του ΣΔΟΕ είναι και η απροθυμία των τραπεζών να δώσουν στοιχεία αλλά και η αδυναμία των φοροελεγκτικών αρχών να δώσουν στοιχεία για το φορολογικό προφίλ των καταθετών.

Άφωνα έμειναν τα μέλη της Προκαταρτικής Επιτροπής που ειδικά για το θέμα της απροθυμίας των τραπεζών να συνεισφέρουν στην έρευνα, προσανατολίζονται να ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση, ειδικά για τα τρία εμπλεκόμενα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Την Πέμπτη στην Επιτροπής αναμένεται να καταθέσει ο Νίκος Λέκκας, πρώην διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, ο οποίος σύμφωνα με τον επικεφαλή της υπηρεσίας Στέλιο Στασινόπουλο συνέδεσε τον λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αθανασίου “καρφώνει” Παπακωνσταντίνου: “Αυτός σταμάτησε την έρευνα για τη λίστα”

Δύο πρώην συνεργάτιδες Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέραμε τίποτα για τη λίστα

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν τα πρακτικά της Προανακριτικής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4