Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Το χάος και ο βόρβορος “βγάζουν” Πρόεδρο; Κινήσεις βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Πως κινούνται βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη, κρίσιμη ψηφοφορία
– Οι σοβαρές καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του
– Σαφής ο κίνδυνος κατάρρευσης των οικονομικών της χώρας, οδηγεί στην κινητοποίηση των βουλευτών
– “Ανοιχτά” μιλούν για σημαντικές εξελίξεις ίσως και μέχρι την Δευτέρα
– Ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Φώτη Κουβέλη

Η κίνηση του κυβερνητικού διπόλου Σαμαρά – Βενιζέλου να επισπεύσουν τις διαδικασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έφερε την υποψηφιότητα του “εκλεκτού” Σταύρου Δήμα.

Μία υποψηφιότητα που σε πολλούς δεν φάνηκε “δυνατή” από την αρχή, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την “φτωχική” συγκομιδή των 160 θετικών ψήφων, στην πρώτη ψηφοφορία της προηγούμενης Τετάρτης.

Εκτός όμως από την δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα, συγκεκριμένοι παράγοντες έχουν οδηγήσει αρκετούς βουλευτές σε μία έντονη κινητοποίηση τις τελευταίες ώρες, ούτως ώστε να εκλεγεί τελικά Πρόεδρος στην τρίτη, κρίσιμη ψηφοφορία που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου.

Χαϊκάλης και οικονομική κατάρρευση έδωσαν τη ώθηση

Η υπόθεση απόπειρας χρηματισμού που κατήγγειλε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, ήταν ένας από αυτούς τους παράγοντες που προαναφέραμε και σε συνδυασμό με τον σαφή κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, που περιγράφεται, πλέον, από παντού, έχουν οδηγήσει κάποιους βουλευτές στην απόφαση να δράσουν.

Αρκετοί είναι οι βουλευτές που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε το πρωί του Σαββάτου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καπερνάρος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ψηφίσει “παρών” στην δεύτερη ψηφοφορία, που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι διατεθιμένος να υποστηρίξει στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Το σημαντικό στοιχείο, ωστόσο, είναι πως άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την τρίτη ψηφοφρία, λέγοντας συγκεκριμένα πως θα εξετάσει σοβαρά πως θα κινηθεί.

Στήριξη Οικονόμου σε Κουβέλη

Ένας ακόμη βουλευτής που αναφέρθηκε στην κινητικότητα συναδέλφων του που προαναφέραμε, είναι και ο Βασίλης Οικονόμου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε για τον Σταύρο Δήμα πως είναι ένα πρόσωπο “εκτιμητέο και αξιόλογο”, ωστόσο τόνισε πως αν υπάρξει μία υποψηφιότητα από πρόσωπο που θα είναι “περισσότερο συνθετικό”, τότε θα συναινούσε για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τότε ρωτήθηκε αν θα υπογράψει το κείμενο των ανεξάρτητων βουλευτών και απάντησε καταφατικά ακόμη και για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη. Μάλιστα αποκάλυψε πως η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρχουν νεώτερα μέχρι την Δευτέρα.

“Άρα ειναι μια πραγματικότητα;”, ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για το θέμα Κουβέλη, με τον Βασίλη Οικονόμου να απαντά: “Ζώσα”.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά, το οποίο έχει τίτλο «Προτείνουν Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις των Σπύρου Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου και Νίκου Τσούκαλη που επαναφέρουν στο τραπέζι την υποψηφιότητα του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 180.

Το δεδομένο είναι πως οι κίνδυνοι για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, σε συνδυασμό με την “χιονοστιβάδα” των πολιτικών εξελίξεων που συντελούνται τις τελευταίες ώρες, έχουν οδογήσει αρκετούς βουλευτές στην απόφαση να “το πάρουν πάνω τους”, έτσι ώστε η χώρα να έχει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε