Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζήμερος: Χοντροκομμένα αγάλματα οι Καρυάτιδες

Τζήμερος: Χοντροκομμένα αγάλματα οι Καρυάτιδες

Με απαξιωτικά λόγια σχολιάζει ο Θάνος Τζήμερος τις Καρυάτιδες που βρέθηκαν στον Τάφο της Αμφίπολης τις οποίες περιγράφει ως “χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης”.

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο facebook ο Θάνος Τζήμερος γράφει:

“Οι εκστασιασμένοι ρεπόρτερ περιγράφουν τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης ως υψηλής τεχνικής και μοναδικής αισθητικής ευρήματα. Εμένα πάλι μου φαίνονται χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης που έχουν τόση σχέση με την αισθητική της κλασικής εποχής όσο και οι βάρκες στα κορνιζάδικα με τον Βολανάκη. Σαν κάποιος να ήθελε σώνει και καλά να μιμηθεί κατι που θαύμαζε αλλά δεν διέθετε ανάλογο γούστο ούτε και ανάλογους γλύπτες”.

Διαβάστε

Αμφίπολη: Οι νέες εκπληκτικές φωτογραφίες με τις ολόσωμες Καρυάτιδες – Τα άδυτα του αρχαίου τάφου, τα χρώματα και η ακρίβεια των κατασκευαστών!

Αμφίπολη: Αυτή είναι η μαρμάρινη είσοδος που έψαχναν οι αρχαιολόγοι – Τι δείχνουν οι νέες φωτογραφίες από τις ανασκαφές!

Αμφίπολη: Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη ολόκληρων των Καρυάτιδων! – Όλες οι εξελίξεις από τις εργασίες των αρχαιολόγων

Πόλεμος αρχαιολόγων! Παλαγγιά: Επιμένω! Ο τάφος της Αμφίπολης είναι ρωμαϊκός – Περιστέρη: Βγαίνετε και μιλάτε για τα 5 λεπτά δημοσιότητας!

Ξεσπάει η Παλαγγιά κατά της Περιστέρη: Βιάστηκε να μιλήσει για τον τάφο της Αμφίπολης – Επιτέθηκε μόνο σ’ εμένα! – Ο τάφος είναι ρωμαϊκός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε