Πολιτική

Χέλμουτ Κολ: Όταν έτρεξε πίσω από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

Ένα άγνωστο περιστατικό μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το Χέλμουτ Κολ είχε περιγράψει η Σοφία Βούλτεψη στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Όπως είχε περιγράψει η Σοφία Βούλτεψη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε σε ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο, στο οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν θέσει το ζήτημα των Σκοπίων γιατί “το απαιτούσε η κοινή γνώμη” των χωρών τους.
Ο -τότε- πρωθυπουργός της Ελλάδας εκνευρίστηκε κι έφυγε από την αίθουσα του συμβουλίου.

Η κ. Βούλτεψη είπε χαρακτηριστικά: “Τον ακολούθησα και τότε άκουσα ένα “Kostas, Kostas”. Ήταν ο Κολ. Του είπα, πρόεδρε σε φωνάζει ο καγκελάριος. Μου απάντησε: μέχρι το τέλος της σκάλας μη σταματήσεις”.

Τέλος, περιέγραψε πως οι δυο άνδρες συζήτησαν στα γερμανικά το θέμα και ο Χέλμουτ Κολ υποσχέθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι το θέμα δεν επρόκειτο να τεθεί ξανά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 22
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος