Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Α. Σαμαράς: Συναίνεση τέλος…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το κλίμα στη συνάντηση δεν έμοιαζε με τις προηγούμενες φορές μιας και ο κ. Σαμαράς “έσκισε” τη λευκή επιταγή.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι σε μία ώρα διεθνούς κρίσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας και προκαλεί ζητώντας Εξεταστική για την οικονομία, “χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες”. 

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία απαντά ναι στην Εξεταστική αλλά από το 1981, λέγοντας πως το χρέος δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, όπου δεν υπήρχε οικονομική κρίση. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς έκανε σαφές ότι η συναίνεση τελειώνει εδώ μιας και είχε εξηγήσει πως είναι αρετή και όχι αδυναμία, ενώ σημείωσε πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία επιχείρηση άγριας λιτότητας.

Την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στη δημοσιότητα μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων που αποτελούν αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε πως “λιτότητα σημαίνει να χτυπήσουμε τις σπατάλες του κράτους. Όχι τις ζωτικές ανάγκες ανθρώπων που μόνο για σπατάλη δεν μπορούν να κατηγορηθούν. Όποιος στο όνομα της λιτότητας χτυπάει τις ζωτικές ανάγκες δεν φέρνει εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, φέρνει ασφυξία της Οικονομίας και έκρηξη της κοινωνίας. 

        

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε