Πολιτική

Αγόρασε χρόνο μέχρι το συνέδριο ο Α. Τσίπρας…

Σε αναγκαστικό «συμβιβασμό» ώστε να αποφευχθεί μια καταστρεπτική εσωκομματική κρίση που θα είχε σοβαρές συνέπειες στην ενότητα και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν «ρεαλιστές» και «ριζοσπάστες», αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη να διαμορφωθεί άμεσα μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο να γκρεμιστεί το οικοδόμημα στα εξ ων συνετέθη ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης το οποίο αποτελεί προϊόν αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Κεντρικό σημείο της «πολιτικής συμφωνίας» μέχρι το Συνέδριο τουλάχιστον, που προγραμματίζεται για τις αρχές του καλοκαιριού, η κατάργηση-καταγγελία του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί νίκη στα σημεία της πτέρυγας Λαφαζάνη (αριστερή πλατφόρμα) με μια όμως πιο ήπια φρασεολογία.

Η «πλειοψηφία» Τσίπρα πέτυχε πάντως να συνεχιστούν οι προσπάθειες διεθνοποίησης των προβλημάτων της χώρας που προκλήθηκαν από τους όρους των δανειακών συμβάσεων, με την διευκρίνιση όμως ότι οι επισκέψεις του προέδρου στο εξωτερικό θα πρέπει να τύχουν καλύτερης προετοιμασίας! 

Να σημειωθεί ότι η «πλατφρόρμα» ήταν αμετακίνητη στις θέσεις της για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς, δηλαδή με δυνάμεις όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και στις επιφυλάξεις της για τα ταξίδια και τις διεθνείς επαφές του κ. Τσίπρα εν αγνοία μάλιστα των συλλογικών οργάνων χωρίς ωστόσο να εγκριθούν από το σώμα της ΚΕ.

Διαβάστε επίσης:
Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την Κωνσταντοπούλου που “καλύπτει βιαστή”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς