Πολιτική

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη συνάντηση Τσίπρα – Νταβούτογλου στη Σμύρνη

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την συνάντηση στη Σμύρνη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, που έγινε στο πλαίσιο του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας στη Σμύρνη.

Απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αμφισβήτησαν ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Αμανατίδης, έκανε λόγο για ένδεια επιχειρημάτων.
«Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη έγινε και στο παρελθόν. Είναι το τέταρτο κατά σειρά που γίνεται και έφερε απτά αποτελέσματα. Η επικαιροποίηση της συμφωνίας για την επανεισδοχή των προσφύγων, η σύνδεση Ηγουμενίτσας-Κωνσταντινούπολης, τα αντιπλημμυρικά έργα, η δεύτερη γέφυρα στον Έβρο δεν είναι προς την θετική κατεύθυνση; Σε όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια», αντέτεινε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αμανατίδης.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολιάζοντας την αναγόρευση του πρωθυπουργού σε επίτιμο διδάκτορα οικονομικού πανεπιστημίου της Σμύρνης, είπε χαρακτηριστικά:
«Θα πρέπει να υπάρξει ειδική διατριβή στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για το πώς ο πρωθυπουργός λέει τόσα πολλά ψέματα και πώς οι πολίτες τον ψηφίζουν».

«Υπάρχουν αρκετά διδακτορικά για τα ψέματα και τις αλήθειες στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς σχολίασε ότι «οι γείτονες έχουν πολλά να μάθουν για το πώς κλείνουν οι τράπεζες και πως 60.000 επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19