Πολιτική

Άγριο “κράξιμο” Χατζηδάκη στην Πτολεμαΐδα [video]

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 16:30, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συνδικαλιστικά σωματεία, που αντιδρούν στην απολιγνιτοποίηση, με αφορμή την παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη στην -υπό κατασκευή- λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μαύρες σημαίες, μαντινάδες, γιουχαΐσματα και χαρακτηρισμούς όπως “είσαι ο νεκροθάφτης της περιοχής μας”.

Το μήνυμα του Χατζηδάκη προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ήταν το εξής: “Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ”.

Διάλογος με… μαντινάδες

Εκτός από τις στιγμές έντασης, υπήρξε και διάλογος με… μαντινάδες. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είπαν στον κ. Χατζηδάκη: “Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω”.
Με τον υπουργό να απαντά: “Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατάς και μπαίνεις στα παλάτια”.

Η μαντινάδα αυτή, όπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημαίνει ακριβώς ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές κ δεν μπορούν να ξεχνάνε τους ψηφοφόρους τους, το λαό και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Κοζάνη για να ακούσει και να κάνει διάλογο.

Πηγές: kozanimedia, kozan

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη