Πολιτική

Αναδίπλωση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη: «Δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τον γνώριζα»

Το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο 24ωρο με τον Παύλο Πολάκη θέλησε να κλείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που ολοκλήρωσε σήμερα (14.01.2024) τις εργασίες της. 

«Και εγώ, αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων ωρών είχαν δημιουργήσει μείζον θέμα στις σχέσεις των δύο ανδρών, με τον Παύλο Πολάκη να εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τις διαρροές εις βάρος του.

Να θυμίσουμε ότι χθες (13.01.2024) σε αποκλειστική δήλωση του στο newsit.gr, ο κ. Πολάκης είχε διαψεύσει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αλλάξει τις απόψεις του για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζοντας την απορία του από πού υπάρχουν αυτές οι διαρροές.  Ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να μην μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Αναφερόμενος στην πρόταση των Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου και Ραγκούση για “μετακόμιση” του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα ζήτημα, το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης, τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο. Εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά”.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής

Όσον αφορά στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία για τις θέσεις της για το συνέδριο του κόμματος, υπήρξαν μόνο δύο λευκά και κανένα “όχι”. 

Όπως έγινε γνωστό, αρχίζουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Στα πρότυπα των think tanks, όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς θα εγγράφεται, στέλνει το βιογραφικό του στον isyriza. Αυτοί θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία και μετά θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά στις προκριματικές από τα μέλη του κόμματος οι 42.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 4
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 12
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142