Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Ευάγγελο Αποστολάκη για υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Ανασχηματισμός: Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Ευάγγελο Αποστολάκη για υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, το newsit.gr σας ενημέρωνε πρώτο ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr συνεργάτες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη τηλεφωνούσαν στην Κουμουνδούρου προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο πρώην υπουργός του θα αναλάμβανε χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές «Ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019, και υπουργός εθνικής άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις