Πολιτική

Ανασχηματισμός: Οι πρώτες σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγές – Τα σενάρια για συγχώνευση και νέα πρόσωπα

Το αν ο Πρωθυπουργός θα κάνει τώρα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και το εύρος του ανασχηματισμού, θα είναι ενδεικτικό των προθέσεων του για τον χρόνο των εκλογών.

Βέβαια το Πρωθυπουργικό γραφείο επιμένει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη του 2023.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το newsit.gr οι εισηγήσεις για κάλπες το φθινόπωρο έχουν πυκνώσει και πάλι, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αυτή τη φορά να συζητά μαζί τους αυτό το ενδεχόμενο, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όπως αναμενόταν άλλωστε, διάψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από το Νταβός την Πέμπτη. Δεδομένου μάλιστα πως για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η προηγούμενη ημέρα θεωρητικά, θα ήταν… ιδανική για μια τέτοια πρωτοβουλία.

Οι σκέψεις για τον ανασχηματισμό

Καλά πληροφορημένες πηγές, χωρίς να προσδιορίζουν τον πιθανό χρόνο της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, δίνουν μια εικόνα επεξεργασίας από την πλευρά του Πρωθυπουργού, ενός κυβερνητικού σχήματος, με τομές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε χαρτοφυλάκια.

Για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός φέρεται να επεξεργάζεται την ιδέα να ορίσει συντονιστή υπουργό για τα τρία μεγάλα projects του επόμενου διαστήματος. Τα projects αυτά αφορούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επίσης φέρεται να συζητά την ίδρυση υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής, δεδομένου ότι προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη στέγαση των νέων, ένα κοινό το οποίο επιθυμεί να προσεγγίσει η ΝΔ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές υπάρχει και η σκέψη να γίνει συγχώνευση υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και η αξιοποίηση σε υπουργικές θέσεις, και κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, βουλευτών από περιοχές όπου η κυβέρνηση έχει δημοσκοπική φθορά.

Το αν αυτός ο σχεδιασμός θα προχωρήσει τώρα ή και μέσα στο καλοκαίρι, θα αποτυπώσει και την τελική απόφαση του κ. Μητσοτάκη για τον χρόνο των εκλογών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι
«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχτηκε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ: «Και μαλλιά έβαλα και μπότοξ έκανα, βάζω και κρέμες»
Ίσως είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός και μάλιστα προερχόμενος από τον χώρο της λεγόμενης, συντηρητικής παράταξης, που κάνει μία τόσο τολμηρή δημόσια ομολογία
Άδωνις Γεωργιάδης
66
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς: «Αν ψάχνει υπαίτιους ας κοιτάξει στον καθρέφτη του»
«Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπουργών του», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ