Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απαισιοδοξία Σαμαρά για λύση του Κυπριακού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εξέφρασε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας ελληνικών και κυπριακών κομμάτων.

Απόψεις και εκτιμήσεις για το κυπριακό και τις προοπτικές των απευθείας διαπραγματεύσεων αντάλλαξε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε χωριστές συναντήσεις του, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την γενική γραμματέα Μαρία Παναγιώτου και τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη.

Σε δηλώσεις ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των πολιτικών κομμάτων Κύπρου και Ελλάδας. Οπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τις συναντήσεις «ανταλλάξαμε μέσα σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα απόψεις για διάφορα ζητήματα ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό». 

«Ο αγώνας είναι κοινός, απαιτείται σωφροσύνη, αρραγές μέτωπο, ομοψυχία, συνειδητοποίηση του κοινού προβλήματος, πέρα και πάνω από κόμματα, και απαιτείται η δυνατότητα ο καθένας να γνωρίζει ακριβώς τι πιστεύει ο άλλος και, πάνω από όλα, να παρακολουθούμε με σοβαρότητα τις εξελίξεις», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και αγωνιά για το δράμα του κυπριακού λαού, ένα δράμα το οποίο δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν βρεθεί μια λύση δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική, που θα σέβεται και το ευρωπαϊκό κεκτημένο της Κύπρου, αλλά πάνω από όλα την ανάγκη του λαού να σταματήσει πια η Μεγαλόνησος να είναι διαιρεμένη και να ζει υπό κατοχή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ολοκλήρωσε απόψε την επίσκεψη του στην Κύπρο και αναχώρησε για την Αθήνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε