Πολιτική

Απολύσεις εδώ και τώρα ζήτησαν οι δανειστές

Στα βαθιά έριξε με τη μια η Ντέλια την Έφη, η πρώτη συνάντηση Βελκουλέσκου, Αχτιόγλου, με τη δεύτερη στον υπουργικό θώκο δεν ήταν και η πιο εύκολη για την υπουργό Εργασίας, αν και είναι έμπειρη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αν και η ελληνική πλευρά επιμένει στο ζήτημα των απολύσεων εκφράστηκε με μια μόνη φράση της υπουργού πως “είμαστε εντελώς αντίθετοι με την αύξηση του ορίου απολύσεων” επιμένοντας ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να διέπει και το καθεστώς στην Ελλάδα οι δανειστές έριξαν στο τραπέζι ουσιαστικά την πλήρη κατάργηση του ορίου που σήμερα είναι στο 5% ανοίγοντας κερκόπορτα επικαλούμενοι την κρίση.

Με λίγα λόγια οι δανειστές ζητούν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση κάθε ορίου για τις επιχειρήσεις που είναι σε προσπάθεια επιβίωσης από την οικονομική κρίση.
Αυτό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που βρίσκεται στον 7ο χρόνο ύφεσης σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί πρόβλημα και να απολύσεις όποιους και όσους εργαζόμενους επιθυμεί χωρίς κανένα όριο.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σιγή ασυρμάτου στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Κωνσταντινόπουλου – Στρωμένος με «αγκάθια» ο δρόμος προς το συνέδριο
Με το κεφάλαιο αυτό να κλείνει χθες, η Χαριλάου Τρικούπη μετρά πλέον αντίστροφα για το συνέδριο, που ξεκινά σε μία εβδομάδα από σήμερα στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ευρωπαϊκή «ομπρέλα» άμυνας για την Κύπρο ζητούν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης – Τι προβλέπει η σχετική ρήτρα
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επίθεση με drones που δέχτηκε η Κύπρος, στη Βρετανική βάση, στις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία
«Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με κανέναν τη διάταξη των αμυντικών της δυνάμεων», διαμήνυσε με έμφαση και προς όλους τους τόνους για τις αντιδράσεις της Άγκυρας σε σχέση με τους Patriot στην Κάρπαθο
Κυριάκος Μητσοτάκης 8