Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Γιάνης Βαρουφάκης: Κράξιμο στο τουρκικό Twitter για την «ερντογανοποίηση της χώρας»

Η δήλωση που έκανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για “ερντογανοποίηση της χώρας”, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, δεν πέρασε… απαρατήρητο στην Τουρκία, που παρακολουθούσε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.  

“Απόψε η ερντογανοποίηση, ο εξορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκε”, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη δήλωση του να κάνει τον γύρο των τουρκικών social media, με τους χρήστες να… κράζουν και να καλούν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 “να κάνει αυτοκριτική”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το αποτέλεσμα των εκλογών:

“Ο λαός μίλησε. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δώσαμε τον αγώνα που έπρεπε να δώσουμε υπέρ της νεολαίας, υπέρ των πολλών, υπέρ των αρχών του ανθρωπισμού και του ορθολογισμού. Απόψε η ερντογανοποίηση, ο εξορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκε.

Η Μητσοτάκης Α.Ε. νίκησε κατά κράτος. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ενταφίασε την απλή αναλογική μη αποδεχόμενη την πρότασή μας εδώ και δύο χρόνια για μια σύγκλιση προεκλογική σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης με αποτέλεσμα να αναδυθεί αυτό το απίστευτο τσουνάμι, το μέτωπο της συντήρησης. Ένας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποσχόταν πράγματα στον κόσμο, πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν αλλά για να γίνουν χρειαζόταν η ρήξη την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποιησε.

Η δική μας ήττα απόψε θα μπει στο μικροσκόπιο της αυστηρής αυτοκριτικής μας γιατί προέχει στις επόμενες τρεις εβδομάδες το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη να τιμήσει τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς που προσήλθαν στις κάλπες έστω και πιο λίγοι από ότι περιμέναμε με χαμόγελο στα πρόσωπα, με την ελπίδα ότι οι προτάσεις μας, το συνεκτικό κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο είτε διαφωνείτε είτε συμφωνείτε πρέπει να παραδεχθείτε ότι είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον και χρήσιμο πρόγραμμα, μια συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο.

Αυτό το πρόγραμμα θα ξανακατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες, με την αυτοκριτική που θα κάνουμε και φαντάζομαι και με πάρα πολύ κόσμο εκεί έξω που δεν μας ψήφισε και που σήμερα γνωρίζει ότι οι ολιγάρχες ανοίγουν σαμπάνιες, γιατί ελπίζουν ότι δεν θα είμαστε ξανά στη Βουλή, να τους ονοματίζουμε και να περιγράφουμε τα εγκλήματά τους. Θεωρώ ότι η επόμενη κάλπη θα είναι πολύ διαφορετική, ελπίζω να είναι διαφορετική, έχουμε ιερή υποχρέωση όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι να βάλουμε φρένο στον εξορμπανισμό, την ερντογανοποίηση αυτής της χώρας”.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3