Πολιτική

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Στο 27,93% η ΝΔ, στο 14,94% ο ΣΥΡΙΖΑ, τέταρτο κόμμα η Ελληνική Λύση

6Νικήτρια των ευρωεκλογών είναι η ΝΔ με ποσοστό που αναμένεται να φτάσει το 28,6%, σύμφωνα με την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από τo υπουργείο Εσωτερικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,7% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 12,9%, η Ελληνική Λύση 9,5%, το ΚΚΕ 9,3%, η Νίκη 4,4%, για την Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και 3% για τη Φωνή Λογικής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα κόμμα που μπαίνουν στην Ευρωβουλή θα είναι επτά (η ΝΔ με 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 3 έδρες, η Ελληνική Λύση με 2 έδρες, το ΚΚΕ με 2 έδρες, η Νίκη με μία έδρα και η Πλεύση Ελευθερίας με μία έδρα), με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου να φαίνεται ότι μένει οριακά εκτός Ευρωβουλής.

Με την ενσωμάτωση στο 96% μετά το κλείσιμο της κάλπης στις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,93% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 14,94%. Στο 40,84% η συμμετοχή.

Αναλυτικά, η ΝΔ λαμβάνει 27,94%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,93%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,89%, η Ελληνική Λύση 9,52%, το ΚΚΕ 9,30%, η Νίκη 4,43%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,42% και η Φωνή Λογικής 3,06%.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών:

Η ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσει 27,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,8%, το ΠΑΣΟΚ 12,9%, η Ελληνική Λύση 9,6%, το ΚΚΕ 9,4%, η Νίκη 4,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Φωνή Λογικής 3%, το ΜέΡΑ25 2,45, η Νέα Αριστερά 2,4%, οι Πατριώτες 1,45, οι Δημοκράτες 1,4% και ο Κόσμος 1%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Υποδύεται τον «ήρωα της διαφάνειας» για ΟΠΕΚΕΠΕ όταν λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης
«Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιτίθεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ζητούν τον έλεγχο»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνουμε πίσω όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος, μέχρι να τιμωρηθούν όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις
«Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο μήνας αυτός μας «πήρε μακριά» τον μεγάλο μας τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως, με έναν τρόπο, ο Νιόνιος θα είναι πάντα εδώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 78