Πολιτική

«Δε θα είναι εύκολο να ΜΗ μειώσουμε κι άλλο μισθούς και συντάξεις»

Μισθοί και συντάξεις θα αποκατασταθούν αφού ολοκληρωθεί το μεσοπρόθεσμο, αλλά έως τότε η κυβέρνηση δεν αποκλείει νέες μειώσεις! Το είπε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τι είπε ο νέος υφυπουργός Εργασίας; Ότι θα είναι δύσκολο να αποφευχθούν κι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

«Ισχύει η δέσμευση ότι δε θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κι αυτό πάλι δεν είναι πολύ εύκολο. Θα έλεγα το αντίθετο, ότι είναι αρκετά δύσκολο κι αυτό», είπε ο κ. Νικολόπουλος στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Και πρόσθεσε: «Γιατί θέλει την τεκμηρίωσή του. Οι δικές μας ανταπαντήσεις αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο το πολιτικό πλαίσιο και δεν θα είναι μόνο εκείνες οι ρητορικές κόκκινες γραμμές που κάποιες φορές, όπως έλεγε και ο Κροκίδης, γίνονταν “κόκκινες κορδέλες”, αλλά θα είναι επιχειρήματα που θα εδράζονται σε στοιχεία τα οποία δύσκολα κάποιος θα τα αμφισβητήσει».

Τόνισε πως «μετά την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου, εμείς θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων».

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο ετοιμάζεται μεθοδικά για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ώστε να θέσει τα ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα.

«Έχουμε, ήδη, συγκροτήσει δύο επιτροπές κι ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων, για να προετοιμαστούμε. … Το αυτονόητο κάναμε, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχει το ελληνικό κράτος και σαν υπουργείο, αλλά και με άλλους οργανισμούς οι οποίοι, όντως, είναι σε θέση να μας δώσουν αυτά τα στοιχεία των ισοδυνάμων μέτρων, αλλά και όσα άλλα θέλουμε να αντιπαραβάλουμε στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετακομίζει το υπουργείο Εργασίας

Πληρωμές τέλος από το Δημόσιο

Μειώσεις φόρων και πάγωμα στις μειώσεις μισθών-συντάξεων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα 10 πολιτικά μηνύματα του Τσίπρα από το myELAS: Από το νέο υπουργείο Έρευνας έως το σχέδιο για το ρεύμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δεν δημιουργήθηκε για να αποτελεί δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας
Αλέξης Τσίπρας
52
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αντιπολίτευση σφυροκοπά τη Νέα Δημοκρατία – «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, ΕΛΑΣ και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κάνουν λόγο για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος, ενώ το Μαξίμου αντιτείνει ότι η αντιπολίτευση προεξόφλησε την ενοχή των βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΑ