Πολιτική

Δεν ακούει τίποτα και κανέναν ο Γ. Παπανδρέου – Τα επόμενα 24ωρα το νέο κόμμα

Παρά τις έντονες πιέσεις να κάνει πίσω και να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας τις αγωνιώδεις εκκλήσεις βουλευτών και στελεχών για ενότητα.

Μάλιστα στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αναρωτιούνται ¨τώρα τον θυμήθηκαν;” ενώ κρίνουν ως επικοινωνιακού χαρακτήρα την προσέγγιση και το ξαφνικό φλέρτ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της ενότητας.

Ενδεικτικό του κλίματος στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και που απ΄ότι φαίνεται ο γιός του θα το διασπάσει είναι ότι σήμερα στη Βουλή ομάδα βουλευτών και όχι μόνο, ανάμεσα στους οποίους ο Δημήτρης Κρεμαστινός, η Φώφη Γεννηματά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Δριβελέγκας και ο Γιάννης Μανιάτης μετέβησαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή προσπαθώντας να τον μεταπείσουν και να τον αποτρέψουν από το να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Κρεμαστινός που είχε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συνάντησης είπε στον πρώην πρωθυπουργό ότι το όνομα Παπανδρέου δεν μπορεί να διαχωριστεί απ’ το ΠΑΣΟΚ διότι είναι ταυτόσημα και αν διαχωριστούν «θα χάσει ο Παπανδρέου και όχι το ΠΑΣΟΚ».

Η συνάντηση διήρκεσε 20λεπτά και όταν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου απάντησε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι θα σκεφτεί όλα όσα ειπώθηκαν.

Να σημειωθεί ότι στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με επιστολές και προσωπικές ανακοινώσεις επιχειρούν να μεταπείσουν τον κ. Παπανδρέουμ καλώντας τον να αναλογιστεί τις ιστορικές του ευθύνες και τον ιστορικό του ρόλο, διαφορετικά ακυρώνεται από τις αυριανές εξελίξεις.

Ακόμη και ο Κώστας Λαλιώτης, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα απέχει από τα κομματικά δρώμενα και η σχέση του δεν ήταν η καλύτερη με τον Γ. Παπανδρέου, με γραπτή δήλωσή του τονίζει:

“Όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός”.

Και σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου επισημαίνει “Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός “εμφύλιος” και μύρια, μοιραία λάθη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία