Πολιτική

Δένδιας σε Τουρκία: Οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα δεν θα την ακολουθήσει στο δρόμο των ύβρεων και των παράλογων διεκδικήσεων και ισχυρισμών έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τη σημερινή (10.06.2022) Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η ελληνική πλευρά έχει δώσει ένα σαφές δείγμα γραφής. Εμείς δεν πρόκειται να συνεισφέρουμε με υβριστικές δηλώσεις, με παράτυπες, παράνομες, παράλογες διεκδικήσεις με ισχυρισμούς πέραν των ορίων του Διεθνούς Δικαίου σε μία διαρκή κλιμάκωση με τη γείτονα Τουρκία», τόνισε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχείς προκλήσεις από την Άγκυρα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Ελλάδα πάντα προσβλέπει «στην επίλυση όλων των διαφορών μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, με σαφή προτεραιότητα την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών».

«Αυτό που έχει σημασία, νομίζω, για την Ευρώπη, για τον κόσμο, είναι να γίνει αντιληπτό ότι οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά. Νομίζω αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα που προκύπτει από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε πάνω στην πραγματική βάση των προβλημάτων, δηλαδή τη δημιουργία ευμάρειας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Επαναλαμβάνω, η Ελλάδα δεν πρόκειται με διαρκείς δηλώσεις να τροφοδοτήσει την κλιμάκωση αυτή της έντασης. Κινούμαστε σε μία άλλη αντίληψη και σε μία άλλη λογική», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το δημογραφικό
Το συνέδριο επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα οδηγήσει σε ουσιαστικές λύσεις, ενισχύοντας τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του εθνικού ζητήματος
δημογραφικό
ΠΑΣΟΚ σε μονομέτωπη επίθεση κατά ΝΔ αλλά με το βλέμμα στραμμένο στον Τσίπρα
Στην Χαριλάου Τρικούπη, πάλι, επουδενί δε θέλουν η συζήτηση να γυρίσει τρεις τετραετίες πίσω. Θεωρούν κάτι τέτοιο καταστροφικό για την χώρα, αφού οι ίδιοι καθόλου δεν πιστεύουν στις διαιρέσεις
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Διονύσης Τεμπονέρας παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Συμπορευόμαστε με την πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα»
«Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει πράξει επιτυχημένα στο παρελθόν. Είναι ανάγκη να τον υποστηρίξουμε για να το επαναλάβει και πάλι, για να μείνει ζωντανή η μεγάλη αυτή "Υπόθεση"»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας 39