Πολιτική

Κυβέρνηση: Έτσι όπως δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα έτσι και δεν τα θέτουμε! – Χαμηλώνουν οι τόνοι λίγο πριν την συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

- Νωρίτερα ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωνε ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει τελεσίγραφο στην γερμανίδα καγκελάριο για συμφωνία ή εκλογές!
- Ο Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ: "Εγώ έκανα όσα σου είπα - Κάνε και εσύ ό,τι μου είπες"
- Εκτός από τη Μέρκελ θα δει και τον Φρανσουά Ολάντ ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
- Έλληνας αξιωματούχος στο Bloomberg: Έγινε μεγάλη πρόοδος στο Euroworking Group και αυτό θα αποτυπωθεί αύριο στο Eurogroup
- Ο ίδιος άφησε ανοικτό το σενάριο για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα λέγοντας ότι «αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά»

Μια απογείωση και μια προσγείωση χρειάστηκε για να στείλει ανεπίσημα τελεσίγραφο η ελληνική κυβέρνηση προς την Γερμανία και για να το διαψεύσει με τον πιο επίσημο τρόπο.

Λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας, δει την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ανώτατη κυβερνητική πηγή διεμήνυε ότι ο πρωθυπουργός θα πει στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του Βερολίνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή, η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πράξη το 70% και αν δεν  υπάρξει συμφωνία θα έχουμε πρόβλημα μετά τις 30 Απριλίου, καθώς δεν θα ισχύουν αυτά που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πει στη Μέρκελ στη σημερινή συνάντηση: “Εγώ έκανα όσα σου είπα. Κάνε και εσύ ότι μου είπες”.

Ωστόσο, και αφού προφανώς στο κυβερνητικό επιτελείο είδαν την έκταση που πήραν τα λεγόμενα της “ανώτατης κυβερνητικής πηγής” ήρθε η διάψευση:

«Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται με τελεσίγραφο στη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει», ανέφερε η κυβερνητική ανακοίνωση.

Στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλες, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Κομισιόν: Θαυμάσια ευκαιρία οι Σύνοδοι Κορυφής για συναντήσεις ηγετών

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για συναντήσεις στο περιθώριο και για τους ηγέτες να συζητούν βασικά θέματα, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής κληθείσα να σχολιάσει την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο στις Βρυξέλλες.
Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, η Μίνα Αντρέεβα τόνισε ότι η επικέντρωση σε ό,τι αφορά το ελληνικό θέμα θα γίνει στο Eurogroup αύριο στη Ρίγα, και αυτό θα αποτελέσει την ευκαιρία για τους υπουργούς Οικονομικών να αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει αποτυπωθεί στις συζητήσεις. Ό,τι συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της Ρίγας είναι χρήσιμο, κατέληξε η ίδια εκπρόσωπος.

  Bloomberg: Μεγάλη πρόοδος

 Την ίδια ώρα έλληνας αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει στο Bloomberg ότι έγινε μεγάλη πρόοδος στο Euroworking Group και αυτό θα αποτυπωθεί αύριο στο Eurogroup.
Πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες θα συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρχει συμφωνία και να συγκληθεί την Πέμπτη έκτακτο Eurogroup.

Άφησε παράλληλα ανοικτό το σενάριο για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα λέγοντας ότι «αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Αυτό βέβαια πρόσθεσε θα συνέβαινε μόνο αν μας χώριζε άβυσσος με τους Θεσμούς και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
«Εάν όμως οι εταίροι ήθελαν τη ρήξη θα το είχαν κάνει αυτό από τις 28 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 14
Παύλος Μαρινάκης για υποκλοπές: Ο Τσίπρας αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός θέλει να το γυρίσει σε εισαγγελέας, η απόφαση αφορά ιδιώτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεωθεί η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια
Παύλος Μαρινάκης 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του
Ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε ευχές από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο ηγέτες να επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν το κλίμα διαλόγου και ανταλλάσσουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις
Ερντογάν και Μητσοτάκης 17
Λευτέρης Αυγενάκης για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το τελικό πόρισμα εξεδόθη, οι ατεκμηρίωτες κατηγορίες δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει λόγο για «εκτενή και απαιτητική» διαδικασία πέντε μηνών, σημειώνοντας ότι εξετάστηκε και η περίοδος της θητείας του
Λευτέρης Αυγενάκης