Site icon NewsIT
20:10 | 03.02.15

Ο Τσίπρας βρήκε σύμμαχο στην Ιταλία που τον κάλεσε να τηρεί τους κανόνες – “Ζητούμε χρόνο για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο μας”

Newsit Newsroom

- Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει διχασμό βορρά και νότου - Ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη - O κ. Ρέντσι αστειεύτηκε λέγοντας πως προσπαθούσε να παρακολουθήσει τη μετάφραση και να ξαναθυμηθεί τα ελληνικά του - Ο ιταλός πρωθυπουργός χαριτολογώντας δήλωσε πως τώρα με τον Αλέξη δεν θα είναι πλέον αυτός ο επικίνδυνος της Ευρώπης,

Η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και παρά το γεγονός πως ο κ. Ρέντσι σημείωσε πως υπάρχουν διαφορές ανάμεσά τους και στις πολιτικές, ο ιταλός αξιωματούχος δήλωσε πως στηρίζει το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για ανάπτυξη και όχι άλλα μέτρα λιτότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους ευρωπαίους εταίρους να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου η νέα κυβέρνηση να ετοιμάσει το δικό της μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας, ενώ δεσμεύτηκε για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλείμμάτων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε πως δεν επιθυμεί η νέα ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσουν έναν ακόμα διχασμό ανάμεσα στον βορρά και το νότο και δήλωσε αισιόοδξος πως θα καταφέρει η νέα κυβέρνηση να πείσει τους εταίρους ότι έχουν μέτωπο λογικής απέναντι στον παραλογισμό.

Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι σημείωσε πως είναι αναγκαίο η Ελλάδα να έχει δεσμούς με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ εκτίμησε πως υπάρχει περιθώριο και οι κατάλληλες συνθήκες για συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Ο κ. Ρέντσι σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ενώ δύο φορές κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους, σημείωσε την ανάγκη να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες στην Ελλάδα. Ωστόσο και ο κ. Ρέντσι τάχθηκε υπέρ της ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα για ανάπτυξη και όχι μόνο λιτότητα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version