Πολιτική

Δημοψήφισμα 2015: Ποτάμι – Το πραγματικό ερώτημα είναι ευρώ και Ευρώπη ή μπανανία

«Ο ελληνικός λαός θα αρνηθεί να παίξε στη ρώσικη ρουλέτα που τον καλείται να παίξει», τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτηρίζοντας παραπλανητική την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα

«Σηκώνουμε το γάντι στην ανήθικη και καταστροφική πρόκληση. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα αλλά από εθνική συνεννόηση. Αν η Βουλή ψηφίσει υπέρ της πρότασης, εμείς θα δώσουμε τη μάχη για το ευρώ, για το μέλλον των παιδιών μας, για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης, και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ζητάτε από τον ελληνικό λαό να πατήσει τη σκανδάλη. Σχέδιο διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπήρξε ήταν μια αλλοπρόσαλλη πολιτική. Έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα, έβαλε την τελευταία σφαίρα στη θαλάμη μιας ιδιόρρυθμης ρώσικης ρουλέτας που παίζει από καιρό, και πατάει τη σκανδάλη στην τελευταία σκηνή μιας σαπουνόπερας».

Παράλληλα, ο εισηγητής του Ποταμιού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κυνηγούσε χίμαιρες και άφησε, όπως είπε, «με περισσή έπαρση να κυλήσουν από τα χέρια του τα χρήματα, να χάσει φίλους και υποστήριξη η χώρα και να σηκώσει κεφάλι η συμμορία της δραχμής».

«Η αδιαλλαξία των δανειστών δεν αθωώνει την κυβέρνηση. Η χώρα πληρώνει και θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αλαζονείας και της επικοινωνιακής αναίδειας της κυβέρνησης. Ουδόλως ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για την τύχη της χώρας, την οποία οδήγησε σε οικονομική κατάρρευση και σε ένα λογαριασμό αριστερής λιτότητας, στο δικό της επαχθές επονείδιστο μνημόνιο για να υφαρπάσει την εξουσία», επισήμανε ο κ. Λυκούδης.

Ακόμα, απέρριψε το περιεχόμενο της πρότασης για δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ και Ευρώπη ή μπανανία. Αν ο ελληνικός λαός θα παραμείνει στο σπίτι του, στην Ευρώπη, ή να δοκιμάσει άλλες λύσεις. Το ερώτημα είναι αν θέλουν οι Έλληνες πολίτες, έστω και με δυσκολίες, να γυρίσουν τη χώρα μπροστά ή να τη γυρίσουν στη νεολιθική εποχή. Ένα από τα εγκλήματα της κυβερνητικής στάσης και της διαπραγματευτικής πορείας της συντελέστηκε σε συνθήκες πολέμου. Όσο όμως σκληρή και αν είναι η στάση των δανειστών δεν παύει να είναι ο μόνος δρόμος για να ξαναχτίσουμε τον μέλλον της Ελλάδας και δεν θα συμπαρασύρετε τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Λυκούδης μίλησε ακόμα για παράλογο κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα το επιτρέψει αυτό.

«Κύριε πρωθυπουργέ, είπατε ότι η καμπάνα θα χτυπήσει γι’ άλλους. Προσέξτε μην γίνεται ο μοιραίος πρωθυπουργός της καταστροφής της χώρας. Δεν θέλω να το σκεφτώ αυτό. Δεν έχετε το δικαίωμα να παίξετε στα ζάρια το μέλλον της χώρας. Παίξτε το δικό σας μέλλον», κατέληξε ο κ. Λυκούδης. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 38
Ντόρα Μπακογιάννη κατά Βασίλη Κικίλια για την ΕΔΕ στον λιμενάρχη Χανίων: Η εξουσία ασκείται με ανθρωπιά όχι αλαζονικά
«Δίνει μια μάχη ο Μητσοτάκης, λέει ότι οι φαινόμενα αλαζονείας πρέπει να παταχθούν και να ‘το. Στα Χανιά το έχουμε και το έχουμε ακέραιο. Αυτή την εικόνα, η οποία τώρα αδικεί μια ολόκληρη κυβέρνηση»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή 8
Σωκράτης Φάμελλος για Αλέξη Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν – Δεν έκανε διασπαστική κίνηση
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο απαξίωσης της πολιτικής από το σύστημα εξουσίας. Το σύστημα εξουσίας περνά την άποψη στους πολίτες ότι όλοι είναι ίδιοι και τσακώνονται για τις καρέκλες», είπε ο Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας
5
Αυτό είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Το έργο «Εύρυτος» και η διαβεβαίωση Μητσοτάκη ότι η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει στο Δημόσιο
Το έργο «Εύρυτος» προβλέπει τη μερική εκτροπή των ποταμών Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2029
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΕΥΔΑΠ
122