Πολιτική

Δημοσκοπήσεις – ΝΔ: Ο “παλιός” είναι… αλλιώς, αλλά και ο “νέος” το… παλεύει

- Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία
- Γκάλοπ της Metron Analysis δίνει προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους οπαδούς της ΝΔ και του Απόστολου Τζιτζικώστα στο σύνολο των πολιτών!
- Δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να διεκδικήσει την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή, χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος!
- Τελευταίος και... καταϊδρωμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σημαντικά ευρήματα στην πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ  που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί.

Προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους οπαδούς της ΝΔ  και του Απόστολου Τζιτζικώστα στο σύνολο των πολιτών καταγράφει η έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά”ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτιμάται για αρχηγός από το 48 % όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος και 28 % στο γενικό σύνολο. Τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι 21 % και 31 % αντίστοιχα.
Στην τρίτη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 % στους ψηφοφόρους της ΝΔ και 14 % στο γενικό σύνολο. Τέταρτος και… καταϊδρωμένος έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστά 8 % και 6 % αντίστοιχα.

Δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της Real News δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 47,5%, αφήνοντας δέυτερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα με ποσοστό 19,9%!. Τρίτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,4% και τελευταίος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10.1%.

Μεταξύ εκείνων που έχουν ψηφίσει έστω μια φορά στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατηρεί επίσης σαφές προβάδισμα της τάξεως του 10%!
Μεϊμαράκης 37,2%
Τζιτζικώστας 27,9%
Μητσοτάκης 14,4%
Γεωργιάδης 6,4%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
3