Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: 7 στους 10 Έλληνες ρίχνουν αρνητική «ψήφο» σε κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για την τραγωδία στα Τέμπη

Μόνο δύο κόμματα που εκφράζουν φωνές διαμαρτυρίας, καταγράφουν άνοδο: Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής

Στη δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό του Alpha, οι πολίτες κλήθηκαν μεταξύ άλλων να σχολιάσουν το πώς κρίνουν τις εξελίξεις στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών. Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα μεταξύ 11 και 16 Φεβρουαρίου…

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στον Alpha το βράδυ της Τετάρτης (19/2/25), καταγράφηκαν οι απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση διευκόλυνε το έργο της δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη. 

Το 71% των πολιτών απάντησε όχι ενώ το 16% απάντησε ναι.

DIMOSKOPISI ALCO

Στην ερώτηση αν οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων έχουν βοηθήσει στη διερεύνηση του δυστυχήματος, οι πολίτες απάντησαν ναι σε ποσοστό 82% και 9% απάντησαν όχι.

Στην ερώτηση αν έγινε από την κυβέρνηση προσπάθεια συγκάλυψης, το 72% απάντησε ναι ενώ το 17% απάντησε όχι. 

DIMOSKOPISI ALCO

Στην ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη» το 44% απάντησε καθόλου, λίγο το 23% ενώ το 20% απάντησε αρκετά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης δηλαδή, περίπου 7 στους 10 Έλληνες έχουν αρνητική εικόνα και για την κυβέρνηση και για τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών.

Στην ερώτηση αν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη η κυβέρνηση έκανε όσα πρέπει για ασφαλή ταξίδια με τρένο, το 81% απάντησε όχι ενώ το 7% απάντησε θετικά.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,3%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, η Φωνή Λογικής 5,7% και η Πλεύση Ελευθερίας 5,6%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δηλαδή, μόνο 2 κόμματα, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής είναι εκείνα που εμφανίζονται να καταγράφουν άνοδο, εκφράζοντας φωνές διαμαρτυρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 11
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ