Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 23,1% η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Νέες απώλειες για ΣΥΡΙΖΑ

Στο 23,1% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης που διενήργησε η Opinion Poll για το Action24, σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 νοικοκυριών από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023. Τρίτο κόμμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με νέες απώλειες. 

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38.6% (38.5% στην έρευνα Νοεμβρίου) έχοντας διαφορά 23.1% από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 15.5% (16% πριν ένα μήνα) και 25.2% από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 13.4% (14.7% πριν ένα μήνα).

Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται με 9.2% το ΚΚΕ, 6.7% η Ελληνική Λύση, 3.5% η Νίκη, 2.7% οι Σπαρτιάτες, 2.6% η Πλεύση Ελευθερίας, 2.6% η Νέα Αριστερά και 2.3% το ΜέΡΑ25.

ektimisi ektimisi

Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο κόμμα με 13,6% (διαφορά 20,4 μονάδων) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση με 11,8%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, Ελληνική Λύση με 5,9% και Νίκη οριακά εντός Βουλής με 3,1%. Εκτός του ορίου του 3% μένουν οι Σπαρτιάτες με 2,4%, Νέα Αριστερά και Πλεύση με 2,3% και ΜέΡΑ25 με 2,1%

prothesi prothesi

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 37.3%, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εμφανίζεται με 7.8%, τον Νίκο Ανδρουλάκη με 5.6%, τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 4.4%, τον Κυριάκο Βελόπουλο με 4.6%, την Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2.3% και τους Δημήτρη Νατσιό, Αλέξη Χαρίτση και Βασίλη Στίγκα με 0.8%, 0.7% και 0.5% αντίστοιχα. Το 33.1% απαντά “κανένας”.

katallilotita

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σταθερά ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με δημοφιλία 44.3%, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 42.6% και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 35.3%. Ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 29.7%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 26.9%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 26.2%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 22.3%, ο Δημήτρης Νατσιός με 12.7% και ο Βασίλης Στίγκας με 9.6%.

dimofilia

Πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους ψηφοφόρους Ιουνίου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται το 29.3%, λίγο το 24.7% και καθόλου το 43.3%

Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 44.3% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, το 44.3% θεωρεί ότι θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις και το 11.3% δεν απαντά.

kasselakis

Ποιοι θα ψήφιζαν Νέα Αριστερά

Ειδικά για την Νέα Αριστερά σημειώνεται ότι στην ειδική ερώτηση αν θα μπορούσαν να την ψηφίσουν, σίγουρα απαντά το 2.8%, θα μπορούσε το 21.9% και το 69% δεν θα μπορούσε να την ψηφίσει ποτέ. Εμφανίζεται δηλαδή ένα 24.7% που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί ένα « ζωτικό χώρο». Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο, το 6.7% απαντά σίγουρα και το 30.7% ότι θα μπορούσε να την ψηφίσει.

neaAristera neaAristera

Η ακρίβεια, μακράν το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες

Η ακρίβεια προηγείται μακράν όλων ως το μείζον πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες, με την Οικονομία να ακολουθεί με 37%, την εγκληματικότητα/ φαινόμενα βίας με 22.4% , την κατάσταση στο ΕΣΥ με 14.8%, την ανεργία με 14.2%, τα εθνικά θέματα/ ελληνοτουρκικά με 9.7%, κλπ.

akriveia

Ένας στους 3 πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται η οπαδική βία με τα κυβερνητικά μέτρα

Το 29.2% πιστεύει ότι με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση θα αντιμετωπιστεί δραστικά η βία, με το 66.4% να έχει επιφυλακτική ή ανοικτά αρνητική άποψη.

Το 31,7% ικανοποιημένο από το νέο φορολογικό

Το 31.7% δηλώνει ικανοποιημένο από τα νέα φορολογικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με το 60.4% να έχει αντίθετη άποψη

Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία

Το 42.7% τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έναντι ενός 53.3% που τάσσεται κατά. Το 24.5% τάσσεται υπέρ της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, με το 71.8% να έχει αντίθετη άποψη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης - Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός, απαντά η Αποστολάκη
Μέσα σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Ξυλούρης (γνωστός και ως «Φραπές»)
H Μιλένα Αποστολάκη
Σόου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον «Φραπέ»: Κάλεσε το 100 και έδωσε «ραντεβού» με περιπολικό έξω από κανάλι για να της πάρει κατάθεση
Στο βίντεο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έδινε ραντεβού με τους αστυνομικούς στο στούντιο του Kontra Channel όπου λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 27
Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ανοίγουν διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
«Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικών τακτικισμών. Απαιτείται συναίνεση, σοβαρότητα και καθαροί κανόνες στον διάλογο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος
Σε πανηγυρικό κλίμα η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ λόγω Πιερρακάκη: Εύσημα Μητσοτάκη αλλά και «γκρίνια» για τα μπλόκα των αγροτών
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το βαρύ κλίμα μεταξύ βουλευτών για τους χειρισμούς στο αγροτικό «εκτονώθηκε» σε ένα μεγάλο βαθμό στη σύσκεψη της Τετάρτης που είχαν με τον Κώστα Τσιάρα
Κυριάκος Πιερρακάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης