Πολιτική

Δημοσκόπηση: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της ΝΔ

Την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση πραγματοποίησε η Κάπα Research, στην οποία καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών για την νέα κυβέρνηση.

Στην δημοσκόπηση καταγράφεται η δημοτικότητα των νέων υπουργών, αλλά και οι τομείς στους οποίους οι πολίτες θέλου να να δουν πιο γρήγορα αλλαγές.

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, πιο δημοφιλής είναι ο Νίκος Δένδιας, για τον οποίο θετική γνώμη έχει το 65% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης με 57% ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 55%.

Δείτε την λίστα

dimoskopisi ypourgoi

dimoskopisi ypourgoi dimotikotita

Ικανοποίηση για τις επιλογές Μητσοτάκη

Ικανοποιητικές κρίνονται επίσης και οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πρόσωπα που έθεσε σε κάθε υπουργείο. Την χαμηλότερη ανταπόκριση ωστόσο συγκεντρώνει η επιλογής της Λίνας Μενδώνη για το υπουργείο Πολιτισμού.

dimoskopisi ypourgoi

dimoskopisi ypourgoi

Την ίδια ώρα οι πολίτες φαίνεται πως πρώτα απ’ όλα θέλουν να δουν αλλαγές στην φορολογική πολιτική του κράτους. Μάλιστα αυτό το ζήτημα προηγείται… με διαφορά στην επιλογή τους, ενώ ακολουθεί αυτό της παραβατικότητας.

dimoskopisi tomeis

Οριακή ικανοποίηση και για το αποτέλεσμα των εκλογών

Οι πολίτες πάντως σε ποσοστό 51% απαντούν πως έκριναν θετικά το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το 46% που το κρίνει αρνητικό.

dimoskopisi dimoskopisi

Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/07/dimoskopisi-kapa.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο γραφείο της δημοσιογράφου Αντιγόνης Πανέλλη που έφυγε από τη ζωή
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο γραφείο της δημοσιογράφου που «έφυγε» στα 57 της
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο