Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Έρχονται επιπλέον μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας

Το Παράρτημα ΑμεΑ Ρεθύμνου επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, για να εξετάσει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας σε σχέση με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Η υφυπουργός Εργασίας απηύθυνε έκκληση προσοχής και εγρήγορσης προς τους εργαζόμενους του Παραρτήματος, που φιλοξενεί κυρίως ηλικιωμένους. «Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, όταν βρισκόμουν και πάλι εδώ, σας είχα συγχαρεί για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Σήμερα, απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ακριβώς και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Ως υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις δομές όλης της χώρας. Έχουμε προβλέψει και έχουμε σχεδιάσει όσα επιπλέον μέτρα απαιτούνται για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας και, τις προσεχείς ημέρες, αυτά θα ανακοινωθούν», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, συνομιλώντας με τους υπευθύνους της δομής.

domnakriti
Φωτογραφία cretapost.gr

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, τόνισε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και τον περιορισμό της COVID-19 και στις δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες. Ενώνουμε δυνάμεις με το υπουργείο Εργασίας και τους φορείς και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον κοινό στόχο για την προστασία και την ασφάλεια των ηλικιωμένων μας».

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331