Πολιτική

Δωρεάν rapid test σε ΜΜΜ και Εκκλησίες θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβερνητική αντίδραση στην τροπολογία που κατέθεσε χθες (03.11.2021) ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητά την επίδειξη rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας, περιμένουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζουν ότι τα rapid test θα πρέπει να είναι δωρεάν. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η χρήση τους πρέπει να είναι υποχρεωτική και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με την κίνηση αυτή η Κουμουνδούρου θέλησε να καταδείξει ότι η κυβέρνηση αποφασίζει για τα θέματα της πανδημίας με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε να εξαιρέσει τους θρησκευμένους πολίτες καθώς δεν θέλει να ενοχλήσει αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος.

Σχολιάζοντας μάλιστα την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη του στο Mega, τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι είναι «μνημείο πολιτικού καιροσκοπισμού η απάντησή του ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους όπως γίνεται παντού, γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος».

Και πρόσθεταν: «Με λίγα λόγια ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη δυσαρέσκεια της εκλογικής του πελατείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητά, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει τον Θεό του».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι προφανώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα μέρος των ανθρώπων της εκκλησίας εγκαταλείπει την ΝΔ και ψάχνει στέγη για άλλο πολιτικό φορέα και γι’ αυτό το Μέγαρο Μαξίμου κάνει ότι μπορεί  για να τους εξευμενίσει.

«Αυτούς τους ανθρώπους επιχειρεί να καλοπιάσει η κυβέρνηση λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας μάλιστα ότι τα κυβερνητικά στελέχη αδιαφορούν για το εάν αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους κολλώντας κορονοϊό, αφού όπως έχει αποδειχθεί οι χώροι λατρείας ενοχοποιούνται για την εξάπλωση της πανδημίας».

Σε αυτό το θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με τη δήλωση που έκανε, όπου κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι λειτουργεί με «μοναδικό κριτήριο το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή.

Για αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία.

Για αυτό εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολίασαν ακόμα και την διαπίστωση του πρωθυπουργού ότι η κατάσταση στην πανδημία είναι ελεγχόμενη λέγοντας: «Εκτός τόπου και χρόνου  ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων και με πάνω από 300 απώλειες την εβδομάδα, και ότι το σύστημα υγείας αντέχει. Μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός  ΜΕΘ.

Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο Άγιο Όρος τον Ιούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η επίσκεψη «κλείδωσε» σε συνάντηση με μέλη της Αθωνικής Πολιτείας
Τα ζητήματα που απασχολούν την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με μέλη της Αθωνικής Πολιτείας στο Μαξίμου
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με επιτροπή του Αγίου Όρους 2
Νίκος Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Βλέπω deal Μητσοτάκη και Καραμανλή – Εσωκομματικό παζάρι η κατηγορία του»
«Είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία», είπε ακόμη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός
O Νίκος Ανδρουλάκης
Κοινή δήλωση 80 κρατών και της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων – Γεραπετρίτης: «Δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση»
Ο υπουργός Εξωτερικών απεύθυνε έκκληση σε όλα τα εμπόλεμα μέρη «να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε κάθε περίσταση, καθώς και όλα τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτό γίνεται σεβαστό από όλα τα μέρη»
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
«Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δίκη της υπόθεσης Novartis
«Σε εκείνη την περίοδο αυτά που κατήγγειλαν οι ψευδομάρτυρες ήταν αδιανόητα», τόνισε ο πρώην Υπουργός Υγείας για την Αικατερίνη Κελέση και τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη
Ανδρέας Λοβέρδος / 7
Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να αναθεωρηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο - Οι Τούρκοι φίλοι μας να βγάλουν το casus belli από το τραπέζι
«Η ΝΔ θα εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων» - «Το Ισραήλ να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
119