Πολιτική

Δραγασάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα

"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για κλείσιμο συνόρων", είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, καθώς είναι κάτι που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει.

“Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία» στο ζήτημα της καταπολέμησης των παράνομων δικτύων μεταφοράς προσφύγων. Εάν η Τουρκία αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, τότε η κατάσταση θα γίνει διαχειρίσιμη” είπε ο κ. Δραγασάκης, που επισήμανε παράλληλα ότι ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη έχει κάποια κεκτημένα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα δεν θα βγει από τη ζώνη Σένγκεν αλλά για κάποιους μήνες 50.000 ή 60.000 μετανάστες δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα μας. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης ολοκλήρωσης των κέντρων κράτησης στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ξεκαθάρισε ότι είναι αυτά που έχουν προσυμφωνηθεί και δεν υπάρχουν “άλλα στο τραπέζι”.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι θεσμοί ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Αθήνα για να μελετήσουν τις προτάσεις και θα επιστρέψουν σε μια εβδομάδα. “Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα γίνουν ορισμένα σημαντικά πράγματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάρει μέτρα ρευστότητας και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος”, είπε ο κ. Δραγασάκης, που τόνισε παράλληλα ότι στο σημείο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί το 50% του μνημονίου. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να πει ότι “Θεωρώ απαράδεκτο να γίνεται η διαπραγμάτευση μέσω διαροών”, καθώς και πως “εφαρμόζουμε τη συμφωνία όσο πιο πιστά γίνεται και πιο δίκαια”.

Τέλος, τόνισε ότι: “Δεν υπάρχει θέμα εκλογών αν μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος