Πολιτική

Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη και με εξακομματική ή και επτακομματική Βουλή προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse.

Τρία σενάρια προκύπτουν από την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχετικά με την κατάκτηση της αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, που προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο αναφέρεται στο ενδεχόμενο επτακομματικής Βουλής, δηλαδή να περάσουν το όριο του 3% και η Ελληνική Λύση και η ΜέΡΑ25.

Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ εξασφαλίζει 155 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 78, το ΚΙΝΑΛ 20, το ΚΚΕ 15, η Χρυσή Αυγή 12, ενώ τα κόμματα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη καταλαμβάνουν από 10 έδρες.

 

aytodynamia

Στο δεύτερο σενάριο, αυτό της εξακομματικής Βουλής (με 6ο κόμμα ή το ΜέΡΑ25 ή την Ελληνική Λύση) η ΝΔ -σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση της Pulse-  κερδίζει 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 82, το ΚΙΝΑΛ 21, το ΚΚΕ 15, η Χρυσή Αυγή 12 και το 6ο κόμμα.

 

aytodynamia

 

Στο τρίτο σενάριο, της πεντακομματικής Βουλής, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ ανέρχεται στις 164 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 85 έδρες, 22 το ΚΙΝΑΛ, 16 το ΚΚΕ και 13 η Χρυσή Αυγή.

aytodynamia

Ενδιαφέρον είναι και ακόμη ένα εύρημα από την ίδια δημοσκόπηση, δηλαδή οι απαντήσεις για το εάν οι πολίτες επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μη και ποιά.

Το 36% των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 13% αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 12% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, το 16% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 11% επιθυμεί κυβέρνηση “μεγάλου συνασπισμού”, δηλαδή με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανά κι άλλων κομμάτων.

 

aytodynamia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221