Πολιτική

Εκλογές 2019 – Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης θέλει τυφλή καταστολή

Για «σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου» από μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μάλιστα, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ευαγγελίζεται την «τυφλή καταστολή».

«Οι προτάσεις της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη εξαντλούνται σε ανέξοδους παλικαρισμούς καταστολής. Σας θυμίζω ότι περιστατικά υπέρβασης ορίων ήταν συνήθης καθημερινότητα όταν κυβερνούσε η ΝΔ. Κι αυτό ευαγγελίζεται: τυφλή καταστολή», λέει χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει:

«Με τη σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου επιχειρούν να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία. Την τετραετία 2011-2014 ο ετήσιος μέσος όρος ανθρωποκτονιών ήταν 149. Την επόμενη, 2015-2018, έπεσε στους 85. Είχαμε μείωση κατά 43%. Αντίστοιχα οι ληστείες μειώθηκαν κατά 17% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 9%».

Εξάλλου, σημειώνει ότι «όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία. Τώρα θυμήθηκε ότι χρειάζονται προσλήψεις στην Αστυνομία».

Επίσης, σημειώνει, σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και τις οργανώσεις που περιλαμβάνουν και αστυνομικούς: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι επί της δικής μας διακυβέρνησης σε αρκετές υποθέσεις περιλαμβάνονταν αστυνομικοί στις δικογραφίες ως εμπλεκόμενοι; Αναρωτηθήκατε γιατί αυτό δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια; Στο παρελθόν, μία κακώς εννοούμενη νοοτροπία ήθελε είτε να μη διατάσσονται ΕΔΕ είτε να σέρνονται μέχρι να ξεχαστούν. Επιχειρήσαμε να “σπάσουμε” αυτή την παράδοση».

Τέλος, αναφερόμενη σε μέτρα που ελήφθησαν από το 2015, προκειμένου «να ξεριζωθούν κατακριτέες και αυταρχικές νοοτροπίες», σημειώνει: «Θεσπίσαμε τον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας υπό τον Συνήγορο του Πολίτη, που εξετάζει καταγγελίες για πράξεις του ένστολου προσωπικού Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής και υπαλλήλων καταστημάτων κράτησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221