Πολιτική

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας λέει για Μάντζο αλλά έχει δίπλα του την κ. Κατσέλη που είναι στο ΔΣ ενός fund»

Επιχείρηση συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις επιθέσεις της Κουμουνδούρου στον Δημήτρη Μάντζο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε πριν από λίγες ώρες ότι «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει κοντά του την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός fund».

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο κ. Παππάς, καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο της διανομής τηλεοπτικών αδειών σε ολιγάρχες αλλά τον έχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που ψήφισε τον νόμο να δοθούν κόκκινα δάνεια αξίας 90 δισεκατομμυρίων στα funds το 2015. Είναι ο ίδιος, ο οποίος έχει κοντά του την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία σήμερα (σ.σ. 23.06.2023) μαθαίνουμε ότι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός fund».

Στην ίδια συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε μάλιστα επιχείρηση συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, την προσπάθεια να κηλιδωθεί ο Δημήτρης Μάντζος, προσθέτοντας ότι:

«Κρίθηκε η πολιτική του (σ.σ. κ. Τσίπρα) την περίοδο 2015-19 για τα θέματα των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, πολιτών που είναι στα όρια της απελπισίας. Κι έρχεται τώρα να συμψηφίσει όλα αυτά με έναν δικηγόρο, (σ.σ. Δημήτρη Μάντζο) ο οποίος πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενος σε μια δικηγορική εταιρεία, είχε αυτήν τη δικηγορική ύλη».

Με αιχμηρή γλώσσα, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συμψηφίζει με ό,τι έχει κάνει ο ίδιος αλλά και με τον κ. Πάτση. Είναι ο Μάντζος, Πάτσης; Μα ο Πάτσης ήταν ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είχε στη κατοχή του μια εταιρεία διαχείρισης δανείων, η οποία αγόρασε κόκκινα δάνεια αξίας 62 εκατομμυρίων με 4 εκατομμύρια ευρώ και κερδοσκοπούσε στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης για Ροδόπη

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ροδόπης, απάντησε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής το 1995. Μετά ήρθε μια άλλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι έφερε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις στα ελληνικά πανεπιστήμια για τους Έλληνες μουσουλμάνους…. Αυτές οι πολιτικές ένωσαν τη Θράκη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι περιορίζεις την επιρροή του προξενείου και όχι εργαλειοποιώντας το θέμα».

«Οι Έλληνες βουλευτές, είτε χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι, πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα της χώρας και τις συνθήκες που έχουν σφυρηλατήσει τη σταθερότητα μεταξύ των χωρών. Μετά από αυτό που έγινε, δεν έπρεπε να έχουν κάνει μια δήλωση;», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «σήκωσε το θέμα με “τόσο μεγάλη σοβαρότητα” βάζοντας την αδερφή του να πάει σε ένα χωριό της Κομοτηνής να απειλεί, λες και είμαστε η μετεμφυλιακή δεξιά του 1950 και του 1960; Έτσι το σήκωσε; Σας λέω, λοιπόν, ότι η σκηνή με την κυρία Μπακογιάννη σε αυτό το χωριό θα είναι επιχείρημα από την πλευρά της Τουρκίας, ακόμη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι βοηθάει τη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης; Δεν νομίζω ότι έτσι βοηθάει τη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης. Έτσι εκβιάζει για να πάρει ψήφους ο κ. Μητσοτάκης».

Ανδρουλάκης για οικονομία 

Επίσης, άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στην εξαπάτηση των πολιτών με τις υποσχέσεις για αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς, που δεν αντιστοιχούν, όμως, στις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

«Μας κοροϊδεύουν, ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα, που είναι 50 δισ. νέο χρέος, το μεγαλύτερο εξωτερικό έλλειμμα από το 2010 -12% πέρυσι, 9% φέτος-, 7% μείωση των πραγματικών μισθών», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΥΣΕΑ: Μέτρα για τα ελληνικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση»
H Κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Η άφιξη του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων
«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προς όφελος της διεθνούς ειρήνης και ευημερίας» τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 1
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας