Πολιτική

Εκλογές: Διαφωνία Κατσίκη για σπάσιμο περιφερειών και απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Έντονη διαφωνία και προβληματισμό εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης με το σπάσιμο της Β' Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής, όπως και με την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κατσίκης σε αντίθεση με τον εισηγητή των ΑΝΕΛ, εξέφρασε πριν λίγο στην επιτροπή της Βουλής την διαφωνία του με τις δύο ρυθμίσεις της κυβέρνησης, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους… στην συγκυβέρνηση.

Υποστήριξε πως, η περιφέρεια Αττικής την οποία εκπροσωπεί, με τις δύο κατατμήσεις σε Ανατολική Περιφέρεια και Δυτική από 15 βουλευτές που εκλέγονται σήμερα εκεί συνολικά, στο εξής θα αναδεικνύονται και από τις δύο νέες περιφέρειες 14 βουλευτές, δηλαδή ένας λιγότερος. Μια περιφέρεια μεγαλύτερη σε πληθυσμό από την Αχαΐα θα εκλέγει έναν λιγότερο βουλευτή.

Δεύτερον, τα λεγόμενα μικρά κόμματα θα μπορούν να εκλέγουν έναν βουλευτή είτε από τον Ανατολικό τομέα είτε από τον Δυτικό τομέα Αττικής και όχι από έναν βουλευτή και στις δύο περιφέρειες. Συνεπώς, ο ένας από τους δύο τομείς δεν θα έχει καθόλου εκπροσώπηση για ένα μικρής εκλογικής δύναμης κόμμα.

Οι όποιες αλλαγές να ισχύσουν για τις επόμενες κάλπες προτείνει ο Κατσίκης

Τρίτον ο 56χρονος βουλευτής των ΑΝΕΛ ζήτησε ακόμα και σε περίπτωση που η τροπολογία ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών, να μην ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, καθώς, όπως είπε, από σήμερα ένας βουλευτής της περιφέρειας Αττικής που από αύριο θα ξέρει ότι θα είναι υποψήφιος στον Ανατολικό για παράδειγμα τομέα, να μην γελιόμαστε, δεν θα ασχολείται από αύριο με την μισή περιφέρεια στην οποία δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Γι’ αυτό ο Κώστας Κατσίκης ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να υπάρξει πρόνοια ότι η νέα κατάτμηση των περιφερειών, ασχέτως και αν ψηφιστεί από 200 βουλευτές, αυτή θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Τέλος διαφώνησε και με την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση λέγοντας πως με βάση την εμπειρία του 25 χρόνια στην τοπική κοινωνία δεν θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα.

Η Τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το ίδιο με την κεντρική πολιτική σκηνή, τις εθνικές εκλογές και τα κόμματα καθώς εκεί μπορεί να λειτουργήσει η απλή αναλογική, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
24
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
20
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 150
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης