Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ Live: Πού θα κριθεί το αποτέλεσμα

Εκλογές ΝΔ Live: Πού θα κριθεί το αποτέλεσμα

Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν σήμερα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε και δείτε λεποτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στα εκλογικά κέντρα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως και στον Α’ γύρο. Οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν στον Β’ γύρο για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν έχει ψηφίσει στον πρώτο γύρο για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο. Οι κάλπες άνοιξαν σε όλη τη χώρα, στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19.00. Διαβάστε ποιά είναι τα εκλογικά κέντρα που μπορείτε να ψηφίσετε για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε εδώ τα εκλογικά κέντρα.

Αυτή τη φορά, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναζητήσουν το που ψηφίζουν με βάση το αρχικό του επιθέτου τους, ενώ δεν θα πληρώσουν τα 3 ευρώ της συμμετοχής ούτε και θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δηλώνει αισιόδοξος πως είναι πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να έχει βγει στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Επίσης, η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα γίνει μόνο με φαξ αλλά και με e-mail. Το “στοίχημα” για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους δυο “μονομάχους” για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, να είναι η μεγάλη προσέλευση των “γαλάζιων” ψηφοφόρων. “Κλειδί” θεωρούνται οι μεγάλες περιφέρειες, με το βλέμμα να είναι κυρίως στραμμένο στην Κεντρική Μακεδονία, όπου στον πρώτο γύρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκέντρωσε ποσοστό 20% και η οποία θεωρείται… “γαλάζια” και κυρίως… “καραμανλική”.

Μια… έκπληξη περίμενε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ΕΒΕΑ, ανήμερα του β’ γύρου των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος γέλασε… με την ψυχή του! Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει χιούμορ και έτσι δεν θα γινόταν να μην απολαύσει την παρουσία του γνωστού “τσολιά” της “Ελληνοφρένειας”, ο οποίος του την είχε… στήσει, αγκαλιά με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ. Σε εξέλιξη από τις 07:00 το πρωί ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία από τον οποίο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή Κυριάκος Μητσοτάκης; Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στις εκλογές ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως εκ τούτου, έχει προβάδισμα, παρότι ο ίδιος αρνείται ότι είναι το φαβορί. Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, πάντως, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται. Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους δύο υποψηφίους που έμειναν εκτός, τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3%. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Πριν ψηφίσει για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Διαβάστε εδώ τη δήλωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Συνοδευόμενος από τον γιο του, Κωνσταντίνο, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά και έστειλε το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους. “Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν προσέλθει στα εκλογικά κέντρα για να επιλέξουν νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Η διαδικασία διεξάγεται ομαλά και χωρίς καμία καθυστέρηση. Θέλω να πω σε όσους δεν έχουν ασκήσει ακόμα το εκλογικό τους δικαίωμα, να το κάνουν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Δείτε εδώ τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχε έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Από αύριο το πρωί θα δουλέψουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, σκληρά, προκειμένου να ξανακάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα συνομιλεί με την κοινωνία…», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Έντονη αναστάστωση έχει προκληθεί σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και τα έκαναν… γυαλιά καρφιά! Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 άτομα με κράνη και κουκούλες έφτασαν με μηχανάκια στο πνευματικό κέντρο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Ανέβηκαν στο 2ο όροφο, σπρώχνοντας και απειλώντας όσους προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Δείτε εδώ όσα έγιναν στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ. Στην Κηφισιά ψήφισε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός έριξε στην κάλπη την ψήφο του για τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Δείτε εδώ τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις 9.55 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου. Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε