Πολιτική

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης – Δούκας στον β’ γύρο για εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Ένα θρίλερ μέχρι το τέλος ήταν αυτό που ζήσαμε για την δεύτερη θέση ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο στις εκλογές για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καθαρός νικητής στον πρώτο γύρο των εκλογών, θα βρεθεί τελικά απέναντι στον Χάρη Δούκα. 

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου είναι οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, (06/10/24) έσπασε το ρεκόρ των εκλογών του 2021 (270.000) με πάνω από 300.000 ψηφοφόρους να έχουν προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Το ερώτημα είναι πόσοι από αυτούς πήγαν να ψηφίσουν για πρώτη φορά. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα και μόνο εκτιμήσεις γίνονται γιατί λόγω προσωπικών δεδομένων το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε το αρχείο για τις εκλογές του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 10% με 11% είναι οι ψήφοι από την Κρήτη. Αυτό αναλογικά δεν είναι μεγάλο ποσοστό καθώς αντιπροσωπεύει το 6,5% του πληθυσμού και είναι περίπου 28.000 ψήφοι.

Το ψηφοδέλτιο ήταν κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8