Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εξώδικο του Γιάνη Βαρουφάκη στην «Απογευματινή» για το δημοσίευμα της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα

Εξώδικο του Γιάνη Βαρουφάκη στην «Απογευματινή» για το δημοσίευμα της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στέλνει εξώδικο στην εφημερίδα «Απογευματινή», λόγω του «δυσφημιστικού και παντελώς αναληθούς», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσιεύματος για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο εξοχικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο.

«Ουδέποτε έλαβε χώρα η περιγραφόμενη μυστική συνάντηση», ισχυρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης για το δημοσίευμα της εφημερίδας, γι’ αυτό και θέλει να απαντήσει με εξώδικο, καθώς φαίνεται ότι δεν θα μείνει στη χθεσινή του διάψευση.

Στο πολιτικό σκεπτικό του εξώδικου, σημειώνεται ότι «οι θέσεις του συνδυασμού “ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη” σε σχέση με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης είναι γνωστές δημοσίως».

Ως εκ τούτου, ψευδείς, κατά τον επικεφαλής του συνδυασμού, ειδήσεις «σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, προκειμένου να ζημιώσουν το συνδυασμό μας κατά την προεκλογική περίοδο και να πλήξουν το πρόσωπό μου, αφού με εμφανίζουν ως έναν πολιτικό αρχηγό ασυνεπή και ψεύτη, που δήθεν άλλα δηλώνω δημόσια και άλλα μεθοδεύω υπογείως και σχεδιάζω κρυφά».

Κλείνοντας, ο Γ. Βαρουφάκης ζητά ανάκληση του δημοσιεύματος. Υπενθυμίζεται ότι τη συνάντηση διέψευσε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις