Πολιτική

Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος συντονίζονται για την αντιμετώπιση απειλών στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τέθηκε επί τάπητος στην τετραμερή των Υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, της Ιταλίας, Γκουίντο Κροσέτο, της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ και της Κύπρου Χαράλαμπου Πετρίδη.

Η τετραμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου των αρμόδιων Υπουργών στις Βρυξέλλες.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η στενότερη συνέργεια των τεσσάρων μερών, προκρίθηκε η αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη σεβασμού το Διεθνούς Δικαίου, καθώς και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).

Η τετραμερής πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Στη διάρκεια της τετραμερούς παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρόσφατης αεροναυτικής άσκησης EUNOMIA 3-22 και συζητήθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα: Με ασπρόμαυρο κασκόλ στις εξέδρες για την «φιέστα» της ομάδας
Στις εξέδρες τον επισήμων βρισκόταν και ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χαιρετήθηκε και αγκαλιάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ μαζί τους ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός
Αντώνης Σαμαράς
12
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται πρόστιμα από τις «έξυπνες» κάμερες, σε εξέλιξη σχέδιο για το κυκλοφοριακό
«Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε ό,τι πρέπει και λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης