Πολιτική

Επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πριν τις εκλογές προανήγγειλε η Αναγνωστοπούλου

Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, ειδικά όταν τα έχει βρει με τους γείτονες, είπε η αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πριν τις βουλευτικές εκλογές, άφησε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η υπουργός απαντώντας σε σχετική αναφορά του τομεάρχη της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για το θέμα , είπε επί λέξει: «Η κυβέρνηση δεν έχει μειωμένη ευθύνη. Για θέματα εξωτερικής πολιτικής που όλοι ομονοούμε ότι η κυβέρνηση έχει και την ισχύ να νομοθετεί αυτό για το οποίο έχει την εντολή του λαού. Ελπίζω να μην εννοείτε για το αν έχει ή δεν δικαίωμα η κυβέρνηση να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο, ειδικά όταν τα έχουμε βρει με τους γείτονες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πλειοδοσία σε εθνικά θέματα…»

Η απάντηση αυτή της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου ήρθε στις αναφορές του βουλευτή και τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στα εθνικά θέματα. «Σας έχουμε προειδοποιήσει να μη δεσμεύετε τη χώρα ενώ βρίσκεστε σε αποδρομή, μην εργαλειοποιείτε για ακόμη μια φορά σοβαρά βήματα της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της χώρας, για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας με νόημα «ξέρετε τι εννοώ, για τις σκέψεις σας που έχετε διαρρεύσει για το Ιόνιο και πέραν του Ιουνίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θλίψη για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πρασιανάκη – Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου
«Υπηρέτησε με αφοσίωση τις αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης
Γιώργος Πρασιανάκης 1
Αλέξης Τσίπρας: Η αριστερά είναι χρήσιμη στα δύσκολα – Η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού για την ομιλία του στη Σορβόννη
«Η αριστερά που πατάει τα πόδια της στη γη και δεν αρκείται να διαμαρτύρεται, να καταγγέλλει και να αντιστέκεται, αλλά τολμά να πάρει την ευθύνη της διακυβέρνησης»
Ο Αλέξης Τσίπρας 6