Πολιτική

Επιστολή κόλαφος κατά του στενού συνεργάτη του Βαρουφάκη για το Plan X

To σχέδιο Χ που επεξεργαζόταν ο καθηγητής James Galbraith, στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκης σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύεσεων με τους δανειστές στηλιτεύεται σε επιστολή 23 πανεπιστημιακών και ερευνητών ΑΕΙ της Ελλάδας και του Εξωτερικού προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Τέξας, Gregory L. Fenves.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, σε αυτή την επιστολή, οι 23 πανεπιστημιακοί επικαλούνται τις μαρτυρίες του κ. James Galbraith για το σχέδιο Χ στο οποίο μεταξύ άλλων προβλεπόταν πως η χώρα θα άλλαζε νόμισμα και ο στρατός θα αναλάμβανε τη δημόσια τάξη.

Οι 23 πανεπιστημιακοί κατακρίνουν με σφοδρότητα αυτούς τους σχεδιασμούς κάνοντας ειδική αναφορά στο ρόλο του στρατού κατά την διάρκεια της δικτατορίας, ενώ χαρακτηρίζουν το σχέδιο του Galbraith ένα οικονομικό και στρατιωτικό πραξικόπημα το οποίο παραβιάζει το Σύνταγμα και θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την κοινωνική τάξη.

Μάλιστα, στην επιστολή τους οι πανεπιστημιακοί αναφέρουν πως πως η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει και με την αρμόζουσα ηθική συμπεριφορά, επισημαίνοντας προς τον κ. Galbraith πως υπάρχουν και όρια.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται σε αυτή την επιστολή την οποία χαρακτηρίζει κόλαφο για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η επιστολή αυτή αποδεικνύει πως υπάρχει ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής περιόδου του πρώτου εξαμήνου του 2015 και των σχεδίων που καταρτίζονταν.

“Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Τσίπρας έχει προβάλει ως τώρα πολλούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς, ενώ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προτίμησε να δραπετεύσει και να κρυφτεί”, αναφέρει η ανακοίνωση και υπενθυμίζουν τη ρητή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η σύσταση της σχετικής εξεταστικής επιτροπής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331