Πολιτική

Ασύδοτος ο Ντάισελμπλουμ: Εγκαλεί Τσίπρα και Βαρουφάκη γιατί δίνουν συνεντεύξεις – Να γίνουν πιο ευσυνείδητοι για να σώσουν την Ελλάδα από την άβυσσο!

- Υπάρχει plan B για την Ελλάδα τόσο από την ευρωζώνη όσο και από την Ολλανδία, είπε ο Ντάισελμπλουμ
- «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων», είπε ακόμα
- Δήλωσε για ακόμα μια φορά ευτυχής για τον παραγκωνισμό του Βαρουφάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διεκδικεί πλέον επάξια τον τίτλο του πιο αντιπαθούς για τους Έλληνες ευρωπαίου πολιτικού ακόμα και από την Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικά τα τελευταία 24ωρα ο επικεφαλής του Eurogroup δείχνει να αδυνατεί να καταλάβει ότι εκπροσωπεί έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, μιλώντας σε ολλανδούς βουλευτές, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορες εκβάσεις στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές τους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει “Plan B” για την Ελλάδα:

«Το ερώτημα είναι, είναι η Ολλανδία προετοιμασμένη, ή είναι η ευρωζώνη προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι”».

Είπε ακόμα ότι «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων» και πρόσθεσε ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

Είπε ακόμα ότι ελπίζει πως θα γίνουν πιο επικοδομητικές οι συνομιλίες με την Ελλάδα μετά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας και τον παραγκωνισμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ελπίζω να κάνουμε μια καινούρια αρχή αυτή την εβδομάδα», είπε και όταν ρωτήθηκε για όσα μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ ότι οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν αποφασίσει πολλές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να ικανοποιήσουν τους δανειστές έσταξε φαρμάκι: 

«Ελπίζω να δοθεί λιγότερος χρόνος σε συνεντεύξεις και περισσότερος σε πιο ευσυνείδητη δουλειά για να διατηρήσουν την Ελλάδα από την απειλητική άβυσσο».

πηγη: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 14
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 10