Πολιτική

Επίτιμη δημότης Κέρκυρας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (pics)

Σε επίτιμη δημότη Κέρκυρας ανακηρύχθηκε, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην κα Σακελλαροπούλου απονεμήθηκε από τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, το μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, οι βουλευτές του νησιού, Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Χρήστος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

sakellaropouloukerkyra

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συγκαταλέγομαι από σήμερα στους πολίτες της Κέρκυρας, αυτού του μαγικού τόπου όπου “ακόμα ζουν οι Φαίακες του Ομήρου και σμίγ’ η Ανατολή μ’ ένα φιλί τη Δύση”, όπως έγραψε ο Κωστής Παλαμάς», είπε μεταξύ άλλων στην αποφώνηση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σήμερα η Κέρκυρα είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας μας, ένα από τα ωραιότερα νησιά μας, τόπος που έχει αναδείξει σημαντικές προσωπικότητες, από τον Ιωάννη Καποδίστρια ως τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, από τον Αιμίλιο Προσαλέντη και τον Λυκούργο Κογεβίνα ως τον Αχιλλέα Απέργη, από τον Νικόλαο Μάντζαρο και τον Σπυρίδωνα Σαμάρα ως τους πολλούς σπουδαίους σύγχρονους μουσικούς που συνεχίζουν την πλούσια μουσική παράδοση του νησιού. Ιδανικός τόπος τουριστικού προορισμού, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και σπάνιο φυσικό περιβάλλον, η Κέρκυρα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους του πολιτισμού και της δημιουργικότητας, στη νέα επιχειρηματικότητα, στην ανάδειξη του υγιούς, καινοτόμου και εμπνευσμένου επιχειρηματικού γίγνεσθαι και στην ενθάρρυνση του ποιοτικού επιχειρείν. Χαίρομαι για την προβλεπόμενη αποκατάσταση εμβληματικών κτιρίων και μνημείων, για την ανάπλαση περιοχών ιστορικής σημασίας και φυσικού πλούτου, για τη δημιουργία νέων υποδομών στην παιδεία και τον αθλητισμό. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το υπό ωρίμανση έργο για την ανάπτυξη ενός Πολυχώρου Επιχειρηματικότητας στα πρότυπα της Τεχνόπολης στο Γκάζι της Αθήνας. Η δυναμική εμπορική δραστηριότητα, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι τα ισχυρά πλεονεκτήματα με τα οποία η Κέρκυρα, και τα Επτάνησα εν γένει, εισέρχονται στην γεμάτη προκλήσεις εποχή που θα ανατείλει την επαύριο της πανδημίας».

Παρόντες στην επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου στο νησί ήταν o υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και οι βουλευτές του νησιού, Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Χρήστος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου.

sakellaropouloukerkyra

Μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων η Πρόεδρος απόλαυσε το καφέ της στην Πλατεία Σπιανάδα, γνωστή σε όλους Πλατεία Λιστόν, όπου χαιρέτησε το κόσμο που την υποδέχθηκε, από χθες, με ιδιαίτερη θερμότητα στο νησί, ενώ πολλά ήταν τα παιδιά που ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14