Πολιτική

Ερώτηση από ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι για τον Ρουβίκωνα – “Τους ανέχεστε και έχετε βοηθήσει την δράση τους”

Αντεπίθεση… στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα έκαναν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στην Βουλή, αφού κατέθεσαν κοινή ερώτηση στον Πάνο Σκουρλέτη.

Οι βουλευτές αφού μετρούν… στο κείμενο της ερώτησής τους , μία μία τις επιθέσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ρουβίκωνας, υπογραμμίζοντας ότι αυτές τις επιθέσεις, κάποιοι από τα στελέχη της κυβέρνησης τις χαρακτηρίζουν «ακτιβιστικές»!

Αναφέρουν ότι οι επιθέσεις του συνοδεύονται και με σχετικές αναρτήσεις στην γνωστή ιστοσελίδα indymedia, που εξακολουθεί να «φιλοξενείται» από το ΕΜΠ, ενώ η ομάδα έχει στη διάθεσή της μέχρι και… ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open για να γνωστοποιεί τις δράσεις της!

Οι βουλευτές μιλούν για αδικαιολόγητη ανοχή στη δράση του Ρουβίκωνα και υπενθυμίζουν ότι ανώτεροι θεσμικοί παράγοντες είχαν πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων όταν είχαν εισβάλει στο κτήριο της Βουλής. Σημείωσαν επίσης ότι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος από τα πρώτα που φρόντισε ήταν η αλλαγή του γνωστού «τρομονόμου» επί το ελαστικότερον.

Μεταξύ άλλων ρωτούν εάν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει υπολογίσει το ύψος των ζημιών που έχει προκληθεί από τη δράση του Ρουβίκωνα και εάν θα καταβληθεί κάποια αποζημίωση στους πληγέντες. Ρωτούν επίσης αν έχουν ληφθεί μέτρα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των μελών της ομάδας ή μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό τέτοιων δράσεων;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8