Πολιτική

Έρχεται ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα;

Η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για όσους δίνουν στοιχεία για το “μαύρο χρήμα” ανοίγει διάπλατα την πόρτα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

και όχι το παράθυρο για την επιστροφή του Μιχάλη Χριστοφοράκου -και όχι μόνο- στην Ελλάδα.

Φωτογραφική για το σκάνδαλο Siemens χαρακτηρίστηκε από πολλούς η ρύθμιση που προβλέπει ατιμωρησία ή  ευνοϊκή μεταχείριση.
Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις “προειδοποιήσεις” των Γερμανών δικηγόρων του διαχειριστή των “μαύρων ταμείων” της Siemens ότι ο Μ. Χριστοφοράκος έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το χρηματισμό πολιτικών προσώπων και κομμάτων στην Ελλάδα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει την “αμνήστευση” πρωταγωνιστών του σκανδάλου αρκεί να συνεισφέρουν με στοιχεία ώστε να πέσει φως στην πορεία του “μαύρου χρήματος”.
Η διαφυγή του κ. Χριστοφοράκου στο εξωτερικό ήταν η αφορμή που είχε κάνει στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης να προτείνει (ως αντιπολίτευση τότε) τη θεσμοθέτηση παρόμοιας διάταξης και έτσι ήταν λογική η ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης αν η πράξη αυτή ήταν “φωτογραφική”
Ο κ. Καστανίδης είπε “δεν νομοθετούμε με βάση την τρέχουσα ή την απώτερη εμπειρία, αλλά με βάση την ανάγκη να υπάρχουν σαφείς κανόνες” όμως η νέα διάταξη δεν ανοίγει το δρόμο για deal με τις δικαστικές αρχές μόνο των φυγόδικων ή κατηγορούμενων της Siemens, αλλά και των εμπλεκόμενων σε άλλα σκάνδαλα όπως τα ομόλογα και το Βατοπέδι.
 

Η πρώτη κίνηση φαίνεται πάντως πως έγινε και μάλλον τώρα μένει η αντίδραση της πλευράς Χριστοφοράκου. Ο δρόμος της επιστροφής πάντως έχει γίνει πλέον πιο… βατός.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 151
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21