Πολιτική

Ερχονται πρόστιμα για τη Siemens μέχρι το τέλος Μαϊου από το ελληνικό Δημόσιο

Τα πρόστιμα θα επιβληθούν στη γερμανική εταιρεία για παραβίαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

‘Οπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, την ερχόμενη Δευτέρα θα αποσταλεί από τον ίδιο επιστολή στη γερμανική εταιρεία προκειμένου εντός δεκαπενθήμερου δοθούν από τους υπευθύνους εξηγήσεις στον ίδιο, αλλά στον υπουργό Ανάπτυξης.

“Η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης. Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο”, είπε ο υπουργός.

Επίθεση στη γερμανική δικαιοσύνη εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες για αργοπορία αποκλειστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν η Γερμανική ήταν αυτή που συγκάλυψε ουσιαστικά τις υποθέσεις.

«Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς την ακούει», παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

“Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει”, απάντησε ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς