Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνοδος Κορυφης LIVE: Ειδησεις και όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Συνοδος Κορυφης LIVE: Ειδησεις και όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Η #Σύνοδος Κορυφής και το κρίσιμο #Eurogroup: Ασφυκτικές οι πιέσεις των εταίρων προς την Ελλάδα για μέτρα εδώ και τώρα! Τακτικό Eurogroup αύριο, Δευτέρα, στις 16:00 για να επικυρωθεί η συμφωνία για νέα βοήθεια. Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής

#Eurogroup – #Σύνοδος Κορυφής: “Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη”, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι θα πει στη γερμανική κυβέρνηση πως πρέπει να συμβιβαστεί και να μην ταπεινώνει την Αθήνα με ένα Grexit.
Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: Είμαι εδώ έτοιμος για έντιμο συμβιβασμό… WSJ: Ο Σόιμπλε θέλει στο προσχέδιο του Eurogroup το 5ετες Grexit!



Επεισοδιακά έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το χθεσινό Eurogroup. Aιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας του “Μην με περνάς για ανόητο”. 
Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.
Διαβάστε όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες και την Αθήνα στο πλαίσιο του Eurogroup και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.


– Bild: Ο Τσίπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο
– Grexit – Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο Χάρος της ευρωζώνης
– Το άνευ προηγουμένου θρίλερ που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες στις Βρυξέλλες, στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους “σκληρούς” της Ευρώπης, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των περισσοτέρων διεθνών μέσων ενημέρωσης.- Δείτε τα πρωτοσέλιδα  

– Der Spiegel: Ηθελημένη η ταπείνωση της Ελλάδας – Κατάλογος με φρικαλεότητες!
– Politico – Ελληνας αξιωματούχος: Από άλλο πλανήτη οι προτάσεις των δανειστών
Ο απρόσμενος σύμμαχος της Ελλάδας από το… διάστημα!

–  Το μενού των ηγετών – Τι έφαγαν

– Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο Χάρος της ευρωζώνης

– Ντομπρόβσκις:Η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες

– Μέρκελ, Ολάντ και Τούσκ έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό του Τσίπρα! Ή θα συμμορφωθείς ή έξοδος από το ευρώ και κατάρρευση τραπεζών
– Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου μίλησε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας αμέσως μετά πώς παρακολουθεί τις εξελίξεις, υπάρχει πρόοδος, όμως απαιτείται επιπλέον προσπάθεια.

– «Απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος» θεωρεί την πρόταση για προσωρινό Grexit, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν

– Grexit: Συγκλονιστικό σκίτσο! Ο Σόιμπλε πετάει την Ελλάδα στον Καιάδα
– Σοκαριστικό το προσχέδιο του Eurogroup – Περιλαμβάνει: Το Grexit του Σόιμπλε, πακέτο 86 δισ € και νομοθέτηση σκληρών μέτρων έως τις 15/07
Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Αξιοπιστία δεν σημαίνει βάζουμε νέες απαιτήσεις!
Grexit: Γερμανοί οικονομολόγοι βγάζουν «κόκκινη κάρτα» στον Σόιμπλε!

– Διέρρευσαν τα 12 μέτρα που πρέπει να «περάσουν» στην ελληνική Βουλή μέχρι την Τετάρτη, καθ’ υπόδειξιν του Eurogroup φυσικά, ούτως ώστε να μπορέσει να κλείσει η συμφωνία και να απομακρυνθεί το «φάντασμα» του Grexit.- Διαβάστε τα μέτρα 

– Αυτό είναι το κείμενο συμπερασμάτων: Προσωρινό Grexit και αναδιάρθρωση χρέους – Δείτε τι αναφέρει
– Der Spiegel: Γιατί η Ελλάδα αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Σόιμπλε

–  Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να σταματήσει το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι

– Ανεύθυνο χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, μέσω ανάρτησης του στο twitter.

– «Αρνούμαι να φανταστώ μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», δηλώνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF,η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.

– Σύνοδος Κορυφής: Τσίπρας – Μέρκελ… υπό το μηδέν! Πιο τυπικοί από ποτέ! (ΒΙΝΤΕΟ)
– Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Οι Έλληνες να δείξουν ότι έχουν τη σοβαρότητα να νομοθετήσουν
 – Το χάρτη των συμμάχων της Ελλάδας στη μάχη για την αποφυγή του Grexit φτιάχνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Και όπως τονίζει, αν θα πράγματα δεν αλλάξουν δραματικά, η Άνγκελα Μέρκελ και η Γερμανία θα μείνουν εντελώς μόνες…Δείτε το Infographic 
– Πρωθυπουργός Μάλτας: Να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά όχι με κάθε κόστος

– Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση ακόμα κι αν χρειαστεί αγώνας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Zαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

– Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Υπουργό Οικονομικών, των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

– Eurogroup: Πίσω από τις κλειστές πόρτες! Εκπληκτικές φωτογραφίες
– Με κοφτό ύφος και χωρίς την διάθεση με την οποία εμφανιζόταν σε άλλες Συνόδους Κορυφής έφτασε στις Βρυξέλλες η Άνγκελα Μερκελ.
– «Σήμερα πρέπει να φτάσουμε σε μία συμφωνία και πιστεύω πως θα φτάσουμε σε μία συμφωνία» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς,προσερχόμενος στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

–  Ολάντ: Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή Grexit ή παραμονή στην ευρωζώνη

–  Σλοβένος πρωθυπουργός:Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη
– Είμαι εδώ για έναν έντιμο συμβιβασμό, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το χρωστάμε, συνέχισε, στους λαούς της Ευρώπης που επιθυμούν να είναι ενωμένοι και όχι διχασμένοι. 

– Όλα ανοιχτά για την χώρα μας, αφού όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για 5ετές Grexit είναι ακόμη στο τραπέζι του Eurogroup!Διαβάστε τι αναφέρει το δημοσίευμα 

– «Σκοτωμός» Σόιμπλε – Ντράγκι! «Μην με περνάς για ανόητο» είπε ο Γερμανός και ο Ντάισελμπλουμ το… έληξε! Στις 12 σήμερα νέο Eurogroup!Διαβάστε περισσότερα εδώ! 
– Βαρουφάκης… who; “Στάζουν μέλι” για τον Τσακαλώτο! Διαβάστε όλο το παρασκήνιο.
– Φάιμαν – “Ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ”. Αυτό που είναι κοινό μυστικό επιβεβαίωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν: πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει διακαώς ένα Grexit!
– Με τα βλέμματα όλης της υφηλίου στραμμένα στην Ελλάδα και τα Eurogroup στις Βρυξέλλες λόγω της ελληνικής κρίσης που βρίσκεται πλεόν στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων, και ενώ φαίνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται στη… γωνία, βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο… διάστημα! Δείτε το απίστευτο tweet!
– Μήνυμα στη Γερμανία! “Μην επιμένετε θα καταστρέψετε την Ευρώπη”. Μετά τον Ματέο Ρέντσι και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου προειδοποιεί τη Γερμανία να μη συνεχίσει να επιμένει σε ένα Grexit γιατί θα προκαλέσει σχίσμα με τη Γαλλία και μοιραία καταστροφή της Ευρώπης.
Αυτά είναι τα μέτρα που μας ζητούν για να επέλθει συμφωνία! Το Reuters αποκαλύπτει το προσχέδιο της απόφασης! Δείτε τα ΕΔΩ.
– Διέρρευσε το προσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Eurogroup για να επέλθει συμφωνία.
Δείτε εδώ τι προβλέπει.
– Την… αγχωμένη πλευρά του Αλέξη Τσίπρα αντίκρυσαν το πρωί της Δευτέρας οι πολιτικοί αρχηγοί, στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μία σύσκεψη που σημαδεύτηκε από μεγάλες στιγμές έντασης.
Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο και τους διαλόγους στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
– Ρέντσι κατά Grexit! “Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν θα είχε αξίες”. «Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, θα ήταν μια Ευρώπη χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές αξίες και χωρίς τον τρόπο ζωής της» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, τασσόμενος έτσι κατά του Grexit.
– Eurogroup Live: Ζητούν “μέτρα εδώ και τώρα” για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις
– Το χάρτη των συμμάχων της Ελλάδας στη μάχη για την αποφυγή του Grexit φτιάχνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Και όπως τονίζει, αν θα πράγματα δεν αλλάξουν δραματικά, η Άνγκελα Μέρκελ και η Γερμανία θα μείνουν εντελώς μόνες…
Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

– Ο Φιλανδός Αλεξάντερ Στουμπ μας εμπαίζει! Χθες Grexit, σήμερα… δουλεύουμε! «Προσπαθούμε με εποικοδομητικό τρόπο να βρούμε μια λύση σε μια δύσκολη κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ. Διαβάστε περισσότερα εδώ…
Διαβάστε εδώ όλο το απίστευτο παρασκήνιο από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup που θα συνεχιστεί σήμερα!
– Η μαραθώνια ψηφοφορία της Παρασκευής στην Βουλή και το… “αντάρτικο” στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αλλαγές και… διαγραφές, με το παρασκήνιο από την συγκεκριμένη βραδιά να είναι πλούσιο.
Τι θα κάνει ο Τσίπρας με Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και λοιπούς “ελεύθερους σκοπευτές”…

– “Αυτή είναι η πιο σημαντική μέρα της Άνγκελα Μέργκελ στην Καγκελαρία. Διαπραγματεύεται σήμερα όχι μόνο το μέλλον της Ελλάδας αλλά ολόκληρο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης” αναφέρει το Spiegel που καλεί την Άνγκελα Μέρκελ να αποτρέψει ένα Grexit. Διαβάστε εδώ τι αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε