Πολιτική

Politico – Ελληνας αξιωματούχος: Από άλλο πλανήτη οι προτάσεις των δανειστών

Την κουβέντα που είχε με Έλληνα αξιωματούχο στις Βρυξέλλες μεταφέρει στο περιοδικό POLITICO η δημοσιογράφος, Tara Palmeri. Όπως ανέφερε η πρόταση για την μεταφορά 50 δισ κρατικής περιουσίας στο Λουξεμβούργο, ήταν “από άλλο πλανήτη” για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και η ιδέα για προσωρινό Grexit ήταν 100% όχι.

Το κείμενο, το οποίο συνέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και συζητιέται από τους ευρωπαίους ηγέτες, ζητεί από την Αθήνα να αναβαθμίσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είτε αυξάνοντας την ανεξαρτησία του ΤΑΙΠΕΔ, είτε μεταφέροντας περιουσία 50 δις σε ένα ανεξάρτητο fund του εξωτερικού.

“Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως 50 δις δημόσιας περιουσίας”, είπε ο έλληνας αξιωματούχος. “Το νούμερο είναι από άλλο πλανήτη”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για «θαλάσσια πάρκα» Τουρκίας: Η εθνική κυριαρχία και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας, δεν είναι διαπραγματεύσιμα
«Η κυβέρνηση να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., της UNESCO και του ΟΗΕ», αναφέρουν Μάντζος - Χριστοδουλάκης
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη 2